KAM lietali naši europoslanci? Z OĽaNO aj v Bahrajne
07 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Pracovné cesty poslancov Európskeho parlamentu boli počas minulého roku tiež výrazne obmedzené pandémiou. Kto ale z našich europoslancov "lietal po svete" a kto "sedel doma"? Zisťoval denník Plus7dní.

Za deň rokovania mimo EÚ europoslancovi prináleží 162 eur diét a v rámci EÚ je to 323 eur na deň. Kto z našich europoslancov "lietal po svete" a kto "sedel doma"? Zisťoval Plus7dní.

Vylúčené komunity na Slovensku

...zaujímali a cestovala kvôli nim europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS), ktorá sa v EP venuje práve sociálnej problematike a jej riešeniu. V rámci svojej agendy teda navštívila niekoľko rómskych osád aj na Slovensku.

Pollák v Bahrajne

V čase, kým ona riešila chudobné rómske komunity na východe Slovenska, europoslanec Peter Pollák (OĽaNO) trávil päť dní pracovnej cesty v Bahrajne. Tú mu v hoteli Radisson Blu Bahrain Dipolomat zaplatilo bahrajnské kráľovstvo. Europoslanec je podľa Plusky členom len vo výbore pre vzdelávanie a kultúru a podpredsedom delegácie parlamentnej spolupráce medzi Ruskom a EÚ. „Máme maratón rokovaní s vládnymi aj parlamentnými predstaviteľmi Bahrajnského kráľovstva o rozvoji našich vzťahov, ľudských práv a ďalších politických otázkach,“ písal v tom čase na socíálnej sieti.

Uhrík v Sejme

„Okrem bežných ciest do Bruselu a Štrasburgu som absolvoval len cestu do Poľska,“ povedal pre Plus7dní. Do Sejmu viacerých europoslancov pozval ich poľský kolega ešte koncom novembra. Na trojdňovej návšteve mali riešiť migračnú krízu medzi Bieloruskom a Poľskom   Mal v pláne aj  cesty do Ruska, Bieloruska, do Grécka či do Sýrie, ktoré sa poposúvali kvôli covidu na neurčitý termín.

Najmenej lietal Jurzycza

Máloktorému poslancovi vyhovujú dištančné rokovania či hlasovania tak, ako nášmu europoslancovi Eugenovi Jurzycovi. Vysvetlil, že "Vďaka tomu už do­šlo k výraznému ušetreniu peňazí daňových poplatníkov spojených s cestovaním.“ V roku 2021 Jurzyca do Bruselu a Štrasburgu letel zriedka a mimo týchto miest nikde inde.

Iba jeden let Štefanec

absolvoval europoslanec Ivan Štefanec z KDH. Mimo sídel EP letel za prácou raz, ako člen delegácie podvýboru pre ľudské práva. „Zúčastnil som sa na rokovaniach s predstaviteľmi Organizácie Spojených národov (OSN) v New Yorku. Diskusie sa venovali témam ako bezpečnostná situácia v Afganistane, dodržiavanie ľudských práv pri konfliktoch, podpora mladých ľudí či otázkam spojeným s ochranou klímy,“ opísal svoj program. Jeho agendou je pritom skôr ochrana práv spotrebiteľov.

Romana podľa vzoru Zuzana
Novak Djokovič a prístup úradov v Austrálii je v posledných dňoch témou číslo jedna v médiách, ale aj medzi fanúšikmi tenisu. Vyjadriť sa musela aj poslankyňa NR SR a bývalá tenistka, Romana Tabak (OĽaNO) Nie je kriminálnik „Djokovič nie je... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.