Blíži sa k nám asteroid nevídaných rozmerov
07 | 01 | 2022 I Norbert Pančík

Už o pár dní preletí okolo Zeme asteroid s dĺžkou približne 1 kilometer.

Tento objekt bude možné pozorovať aj ďalekohľadom, píše www.imeteo.sk.

Asteroid s označením 1994 PC1 obletí Zem vo vzdialenosti 1,93 milióna kilometrov k Zemi. Je to zhruba 5,15 krát viac, ako je vzdialenosť Mesiaca.

"Vzdialenosť od zeme je bezpečná, z čoho vyplýva, že kolízia so Zemou nehrozí.Najbližšie bude tento asteroid k našej planéte 18. Januára o 22.51 hod. Rýchlosť objektu bude 19,56 km/s. Asteroid bude na oblohe vyzerať ako hviezda, avšak ho nebude možné vidieť voľným okom, keďže jeho zafarbenie bude príliš tmavé. V prípade, že túto príležitosť zmeškáte, ďalšia šanca bude až o niekoľko desiatok rokov a väčšina z nás sa ho pravdepodobne nedočká." Uvádza zdroj.

Predpokladaný prelet Asteroidu 1994 PC1 18. Januára 2105 v zhruba rovnakej vzdialenosti ako teraz.

Objaviteľom asteroidu 1994 PC1 bol v roku 1994 Robert McNaught z observatória Siding Spring Observatory v Austrálií. Jeho pozoruhodným zistením bolo, že tento asteroid už okolo našej planéty prechádzal. Bolo to 17. Januára 1933.

Ústavný súd sa vyjadril: Mikasove vyhlášky sú neplatné. Mainstream účelovo mlčí!
Krátko pred silvestrovskou polnocou Ústavný súd (ÚS) vydal rozhodnutie k podnetu ochrankyne práv k súladu zákona o ochrane verejného zdravia s ústavou. Väčšina novín a médii prevzala agentúrnu informáciu s krátkym komentárom o zrušení možnosti... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.