Mainstream očividne nechce chápať, o čo ide Ficovi
05 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Róbert Fico, predseda silnejúcej strany Smer - SD si podľa TV novín Markízy vzal ako stredobod svojej politickej činnosti prezidentku Zuzanu Čaputovu.  Aspoň takto sa to ich redaktorom javí z jeho verejných vystúpení, ktoré kritizujú hlavu štátu.

Vzťahy medzi Robertom Ficom a Zuzanou Čaputovou neboli nikdy dobré, ale až posledné mesiace sa výrazne vyostrili. Predseda Smeru prezidentku intenzívne kritizuje.

Robert Fico ožil. Je mediálne aktívny, snaží sa diktovať témy v opozícii, pričom vytvára dojem lídra. Konflikt s Čaputovou odštartovalo referendum za predčasné voľby. Ústavný súd v júli na základe požiadavky Zuzany Čaputovej posúdil ústavnosť možného referenda o predčasných voľbách. Verdikt znel, že za daných podmienok by bol takýto plebiscit protiústavný.

Fico vyhlásil, že prezidentka zmarila referendum: „Ona nezastupuje ľudí, ona nie je hlavou štátu. Ona je dnes jediným reprezentantom Hegera, Matoviča a tejto zločineckej partie.“ Smer označuje Čaputovú za hovorkyňu vlády, americkej ambasády a Georgea Sorosa.

Fico: Prezidentka Čaputová na podporu gaunerov kričí, keď treba podporiť nevinných, mlčí.“
Róbert Fico, predseda strany Smer - SD, vo svojom statuse pripomenul, ako niektorí prokurátori a vyšetrovatelia ohýbajú právo a nútia obvinených vypovedať politicky a v neprospech opozície. Svoj status označil titulkom: „Prezidentka Čaputová na... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Nevidia príčinu? Škoda!

Podľa politológa to môže súvisieť aj s ambíciami Fica stať sa prezidentom. „Myslím si, že má osobné ambície posadiť sa do prezidentského kresla. A keďže Zuzana Čaputová sa teší dôvere aj u voličov Smeru a Hlasu, musí túto dôveru naštrbiť. Minimálne u svojich voličov,“ myslí si politológ Radoslav Štefančík. A zdá sa, že sa mu to podľa prieskumov preferencií aj darí.

Podľa politológa je taktiež veľmi dôležité, že sa prezidentské voľby uskutočnia v tom istom roku, ako voľby parlamentné. „Robert Fico tak ako prezidentský kandidát Smeru bude všade na očiach, bude v každej televíznej debate, čím bude rásť aj jeho popularita. A to na úkor Hlasu. Ak nebude kandidovať aj Pellegrini, Fico bude na koni a Smer stúpať,“ uviedol Štefančík.

Hlas - SD mení smer, jeho vyjadrenia či mlčanie už nie sú náhodné
Slovenská národná strana na sociálnej sieti upozorňuje slovami Andreja Danka na ďalšie mlčanie strany Hlas - SD na čele s Petrom Pellegrinim. Po Pellegriniho masívnej kritike opozície a tajnom stretnutí s prezidentkou sa SNS domnieva, že Hlas... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Ján Papuga

________________________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.