Prezidentka je ticho, veď ide iba o Slovensko
05 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Doteraz nepoznáme žiadne vyjadrenie hlavy štátu k Dohode USA - Slovensko.

Zrejme sa čaká, kým ho zas napísané niekto doručí do prezidentského paláca. Najmä po tom, čo Generálny prokurátor vytkol Dohode 35 zásadných nedostatkov.

K vojenskej zmluve medzi Slovenskom a USA sa na sociálnej sieti vyjadril opozičný politik Tomáš Taraba.

Je to v rozpore s právnym poriadkom SR

"Pripraviť vojenskú dohodu, ktorá je v zásadnom rozpore s právnym poriadkom Slovenskej republiky dokážu buď hlupáci alebo protislovenské živly. Hlasovať za takúto zmluvu však je istotne sabotáž. "

Je tichúčko

"Ak by Zuzana Čaputová neobhajovala záujmy cudzích štátov na Slovensku, tak takúto zmluvu ako vrchná veliteľka ozbrojených síl a hlava zahraničnej politiky, by nikdy nedovolila vypracovať a dať o nej hlasovať, ale naopak by vyzvala Korčoka s Naďom, aby ju hodili do koša. Ona je však ako inak, tichúčko. Veď ide len o Slovensko."

Vzdávame sa suverenity?

"Slovensko nikomu pri vstupe do NATO neslubovalo, že na našom území bude rozmiestňovať vojská a vojenský materiál bez toho, že by sme mali nad ním velenie a vzťahoval sa na to právny poriadok Slovenskej republiky." Pripomína Tomáš Taraba.

Anna Hogenová: Chýba nám pravda, politici a odborníci umlátili ľudí každodennosťou
Slovensku chýba pravda a klamstvá sa tu možno vyžadujú. "Pravda nám, skrátka, chýba. Nemôže sa tak strašne klamať a nemôžeme si takto zvykať na tie klamstvá, ako to teraz medzi nami je. Tu nie je najhoršie, že sa ľudia klamú, ale to, že si ľudia... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

_____________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.