Politológ: Odpor proti vojenskému paktu s USA sa zvyšuje!
04 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

"Dnes som dostal pozvánku na rozporové konanie, ktoré sa uskutoční zajtra o 14.00 hod. na Ministerstve obrany SR." Informuje na svojej stránke na sociálnej sieti politológ a historik Eduard Chmelár.

Mandát na rokovanie

Ten má od vyše 20 000 statočných občanov, ktorí sa podpísali pod hromadnú pripomienku občianskeho združenia Zjednotení za mier. E. Chmelár vo svojom statuse prisľúbil, že o výsledku rokovania bude verejnosť informovať. "Bude to náročné, ale po dnešnom dni svitá malá nádej, že tento zápas má šancu na úspech," upozorňuje.

Blaha, Uhrík, Mazurek sú najpopulárnejší na Facebooku. Čo myslíte, koho fotky sú slabšie ako fotky krájača na zemiaky?
Denník N si spravil analýzu príspevkov na sociálnych sieťach a ich zistenia sú celkom zaujímavé. Podľa nich je recept na úspech jasný - vyvolať emócie, spochybňovať opatrenia a kritizovať vládu. Tiež tvrdí, že podľa správania Slovákov na sociálnych... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Tlak na vládnu moc sa zvyšuje.

"Do dnešného večera bolo na ministerstvo obrany doručených vyše 60 pripomienok od niekoľkých desiatok subjektov. Drvivá väčšina z nich je absolútne zásadných. Osobitne ma teší, že sú medzi nimi také významné posily ako generálny prokurátor SR, Konfederácia odborových zväzov SR, Úrad jadrového dozoru SR (upozorňujú na možný rozpor dohody so Zmluvou o nešírení jadrových zbraní) a ďalší. Iba to podčiarkuje to, čo už niekoľko týždňov vytrvalo argumentujem: táto zmluva je neobhájiteľná." Neskrýva spokojnosť s vlnou odporu voči tejto zmluve politológ.

Ministrova arogantná reakcia

len potvrdila, že nemá nijaké racionálne argumenty, iba úlohy. "Sú odkázaní na tú najhrubšiu demagógiu. Nesmie im to prejsť. Teraz je dôležité vyvinúť maximálny tlak na politikov. Keďže ide o prezidentskú zmluvu, stále čakáme na to, že hlava štátu sa vyjadrí nielen k tomu, ako jej ubližujú na sociálnych sieťach, ale aj k najzávažnejšej téme súčasnosti." Pripomína historik pani prezidentke jej povinnosti.

Mierová petícia stále prebieha

"Tú chceme o mesiac odovzdať parlamentu, kde sa ňou budú zaoberať príslušné výbory NR SR. Postupujeme krok za krokom a všetko má svoj zmysel. Zároveň chceme požiadať predsedu NR SR Borisa Kollára o prijatie. Som presvedčený, že v situácii, keď je opozícia nejednotná, je jediný, kto môže tento nehorázny diktát Spojených štátov ohrozujúci suverenitu Slovenskej republiky, zastaviť." Petíciu môžete podpísať tu.

MUDr. Bukovský obdivuje austrálskeho premiéra, ktorý povedal: Musíme sa naučiť žiť s vírusom, prestať uvažovať o počtoch prípadov...
Včera totiž ku "kovidovej situácii vyhlásil to, čo Dr Bukovský hovorí už od marca. Možno pred voľbami takto "otočia" aj nami volení politici. Citát austrálskeho premiéra „Musíme prestať uvažovať o počtoch prípadov a musíme brať do úvahy iba ťažké... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.