Politológ označil najväčšieho lúzra tejto vlády! Tipnete si, kto to je?
01 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Najväčším rešľapom tejto vlády je celkové pôsobenie vládnej koalície! Takto sa vyjadril v rozhovore pre portál 1pluska.sk politológ Radoslav Štefančík.

Máme za sebou turbulentný rok. Igor Matovič a Eduard Heger si vymenili premiérske stoličky, hovorilo sa aj o úplnom rozpade koalície. V priamom prenose sledujeme neustále spory medzi koaličnými partnermi. Pandémia neustupuje. Znovu platí núdzový stav. Politológ Radoslav Štefančík sa rozhovoril, ako tieto udalosti vníma on.

Výmena figúrok

Zmena nastala v marci, keď sa svojho premiérskeho kresla vzdal Igor Matovič a na jeho miesto zasadol Eduard Heger. Podľa politológa to bol správny krok. "Igor Matovič už vytáčal veľké množstvo ľudí. Na druhej strane sme vtedy hovorili, že to nie je reálny posun moci k Eduardovi Hegerovi, ale bola to len výmena figúrok," konštatuje.

Podľa Štefančíka sá sa povedať, že dodnes vidíme, že Igor Matovič je ten, ktorý hýbe súčasnými slovenskými dejinami a Eduard Heger sa musí na toto všetko pozerať. Z hľadiska svojej funkcie aj keby Heger chcel niečo reálne urobiť, ale Igor Matovič mu to nedovolí. 

"Matovič má v súčasnosti asi tú najväčšiu politickú silu a tou je koaličná rada. Na koaličnej rade sedí v prvom rade Igor Matovič ako predseda najsilnejšej víťaznej politickej strany," hovorí o rozložení síl politológ. 

Europoslanec upozorňuje: Vyšetrovanie Lučanského smrti je spochybňované!
Vyšetrovanie smrti generála Lučanského sa mnohým nepáči! Upozornil na to vo svojom statuse na sociálnej sieti splnomocnený zástupca rodiny Lučanských. Trauma polarizujúca spoločnosť "Smrť prezidenta Policajného zboru SR nie je bežná udalosť ani z... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Ešte nikdy koalícia takto nenahrávala opozícii

No Matovič svojím počínaním podľa politológa nahráva opozícii. Nedávno vyšiel prieskum, kde sa Robert Fico umiestnil ako tretí najdôveryhodnejší politik. Verejne aj vyhlasuje, že vyhrá voľby.

"V Robertovi Ficovi sa spája tridsaťročná skúsenosť v politike, no keď sa skutočne započúvate do niektorých jeho vyjadrení, tak mnohé z nich majú logiku. Nech je Robert Fico aký je, on nie je hlúpy. Je jeden z najväčších talentov slovenskej politiky, napriek tomu, že s ním nemusíme súhlasiť," vyjadril sa Štefančík. 

Čo boli najväčšie prešľapy vlády?

"Bolo ich hneď niekoľko. Keby sme šli mesiac po mesiaci, tak by sme prišli na to, že nový problém je väčší ako ten predošlý. Prešľap je celkové pôsobenie vládnej koalície, že nepôsobí dôveryhodne, nevedia urobiť dobré rozhodnutie, ktoré by človeka oslovilo," myslí si odborník.

Podľa neho by sme mohli povedať, že najväčším prešľapom je reforma súdnictva, no niekto by mohol povedať, že najväčším prešľapom je tých 300 eur, ktoré dostávajú zaočkovaní dôchodcovia. Napriek tomu, že pomoc mala najprv smerovať podnikateľom v gastro priemysle.

Predpoveď Baby Vangy na rok 2022: Prídu mimozemšťania! My ich tu máme už od roku 2020
Slovensko ako prvé na svete zaznamenalo prítomnosť mimozemšťanov! Slepá Bulharka, ktorá je u našich čitateľov veľmi obľúbená, predpovedala na rok 2022 príchod mimozemšťanov na našu planétu. My ich tu však máme už skoro dva roky! Jasnovidka Vanga... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

"Či očkovacia lotéria bol prešľap? Dôležité je, že všetky tieto veci sú financované z verejných financií, z peňazí nás všetkých. Tie peniaze mohli ísť na zlepšenie zdravotníctva, na zvýšenie platov zdravotných sestier, lekárov, opatrovateliek," upozornil politológ. 

Najväčší „lúzer“ tohto roka 

Ako akademik, Štefančík vôbec nie som spokojný s ministrom školstva. Reforma, ktorú ani nemožno nazvať reformou, ale skôr novelou vysokoškolského zákona, je nie dobrým rozhodnutím. "To, že sa má spolitizovať správna rada, respektíve zvýšiť vplyv ministra na tvorbu správnych rád vysokých škôl, nie je podľa mňa dobrým rozhodnutím."

Zároveň dodáva, že osobne ani nevie, čo robí ministerka kultúry. "To je tiež človek, ktorý akoby unikal pozornosti. Či ona vlastne niečo robí alebo nerobí, to netušíme."

Slovensko sa nesmie odovzdať armáde USA (video)
Na sociálnej sieti kategoricky odmietol návrh dohody medzi Slovenskou repubikou a USA "o obrannej spolupráci" ďalší z mimoparlamentných politikov, Pavol Slota. Pýta sa zároveň, "či sa bude história opakovať". "Zločinní politici sa nás snažia... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

"Podpredsedu vlády Štefana Holého zase volám slepé črevo. Všetci vieme, že ho máme, no málokto načo ho máme. Štefan Holý je také slepé črevo slovenskej vlády. Vieme, že chodil hore-dole do Británie v čase, keď sa hore-dole chodiť nemalo, ale o jeho prínose pre Slovensko vôbec netuším," úprimne skonštatoval politológ.

A víťazom sa stáva..... Veronika Remišová!

Vicepremiérka Veronika Remišová je podľa odborníka tiež taký zvláštny človek. "A to je ten „lúzer“, ktorého hľadáme, v tom zmysle, že prehrala. Zobrala do rúk stranu, ktorá bola odsúdená na zánik v momente, keď vznikala. Pretože aby prezident zakladal stranu a potom hneď po voľbách zmizol, to sa skutočne nerobí," konštatuje.

V tom momente podľa neho strana, ktorá je viazaná na popularitu bývalého prezidenta, skončila. "Neviem, prečo zobrala túto stranu do rúk a snažila sa z nej niečo urobiť. No tá strana sa prepadla a ďalej sa prepadá. Povedal by som, že Andrej Kiska vybavil truhlu tejto politickej strany a Veronika Remišová zatĺkla posledné klince do rakvy. To je podľa mňa politik, ktorý toho najviac stratil. Je to jej politická tragédia, že nedokázala túto stranu pozviechať z volebnej porážky," uzavrel Štefančík.

Facebook to prehnal: Za hoax o Covide označil aj text jedného z najprestížnejších vedeckých časopisov!
Toto je úplne šialené! V snahe odstrániť akékoľvek pochybnosti o vakcíne sa dlhodobo a systematicky dehonestujú najlepší vedci a mozgy tejto planéty! Sociálne médiá v snahe odstrániť dezinformácie o Covide-19 odstraňujú fakty od najprestížnejších... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.