Slovensko sa nesmie odovzdať armáde USA (video)
01 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Na sociálnej sieti kategoricky odmietol návrh dohody medzi Slovenskou repubikou a USA "o obrannej spolupráci" ďalší z mimoparlamentných politikov, Pavol Slota. Pýta sa zároveň, "či sa bude história opakovať".

"Zločinní politici sa nás snažia zatiahnuť do vojenskej agresie smerovanej proti Ruskej federácii. Títo agenti cudzích mocností, inak povedané vlastizradcovia, chcú z nášho štátu urobiť potenciálny cieľ preventívneho alebo odvetného útoku, čím ohrozia životy nás všetkých!" Píše Pavol Slota

Odmietam!

"Ja, Pavol Slota, odmietam, aby sa Slovensko odovzdalo agresívnej americkej armáde a aby sa občania a Ústava SR stali podriadenými komukoľvek, na koho si okupačné vojsko USA zmyslí. Zároveň tiež v plnom rozsahu odmietam agresívnu politiku NATO smerovanú proti Ruskej federácii a uznávam jej právo brániť sa voči akýmkoľvek aktom agresie, zastrašovaniu a pokusom o zasahovanie do vnútorných záležitostí RF."

K hromadnej pripomienke

"Zapracovanie pripomienky posilní zvrchovanosť, zvýši bezpečnosť Slovenskej republiky a odstráni diskrimináciu občanov SR voči subjektom uvádzaným v dohode." Tvrdí v statuse Pavol Slota.

Návrhy

"1. Odmietnuť návrh dohody v celom rozsahu pre rozpor s Ústavou SR a záujmami Slovenskej republiky.
2. Vytvoriť systém riešenia sporov, ktorý bude chrániť záujmy SR.
3. Výslovný zákaz dovozu, rozmiestnenia, prechovávania a skladovania jadrových zbraní na území SR.
4. Obmedzenie aktov vojnového násilia s využitím územia SR.
5. Vytvoriť systém spoločnej kontroly.
6. Vytvoriť pravidlá na ochranu verejného zdravia na území SR.
7. Zachovať právomoci slovenských orgánov činných v trestnom konaní."

Aj Bihariová by to tu riadila lepšie. Jej kritika výkonu vlády je zdrvujúca
Úspech koalície v tomto roku vidí mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS) najmä v tom, že sa ešte nerozpadla. Predsedníčka PS Irena Bihariová označila za kardinálne zlyhanie vlády jej neschopnosť vysporiadať sa s pôsobením Matoviča v nej.... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | TASR / JK

_______________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.