Stropkovčan strieľal v Košiciach z plynovej pištole na ľudí, nikto nevie prečo
29 | 12 | 2021 I Juraj Karas / TASR

Krátkou expanznou zbraňou ohrozoval ľudí v pondelok v Košiciach na Ťahanovskej ulici 31-ročný muž. Zo zbrane krátko pred poludním opakovane vystrelil, a to aj v smere na jednu z tam prítomných osôb.

O udalosti informovala v stredu košická krajská polícia na sociálnej sieti. Poverený príslušník Policajného zboru potom obvinil muža zo Stropkova s prechodným pobytom v Košiciach z prečinu výtržníctva.

Denník SME priniesol vyjadrenie prednostu Miestneho úradu Mestskej časti Ťahanovce Petra Kasterka, podľa ktorého miestnych obyvateľov streľba v dedine prekvapila. „Nikdy sme tu nič podobné nezažili. Strieľal podnájomník žijúci v dome na Jazvečej ulici. Zobral, podľa mojich informácií, plynovú pištoľ a začal ohrozovať ľudí, ktorí prichádzali Ťahanovskou ulicou smerom od sídliska,“ povedal P. Kasterko.

Potvrdil, že bola okamžite privolaná polícia, ktorá muža zadržala a odviedla. „Čo bolo motívom konania tohto muža, nevieme. Lámeme si nad tým hlavu, pretože nepoznáme dôvod riešenia jeho problémov. Strieľať na ľudí je neprípustné. Ešte k tomu za bieleho dňa, nerozumiem tomu. Bol som na mieste pár minút po streľbe, veľa sme sa však od polície nedozvedeli,“ konštatoval.

Pozor na internetbanking: Muž zo Stakčína prišiel pre podvod takmer o pätťtisíc eur
Podvodom pri internetbankingu sa zaoberá polícia v Humennom. Poškodený muž z obce Stakčín v okrese Snina prišiel konaním zatiaľ neznámeho páchateľa spolu takmer o 5 000 eur, TASR o tom informovala hovorkyňa prešovského krajského policajného... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | TASR