Minister financií chce po omikrone prehodnocovať pôsobenie iného ministra
29 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Ako vidia pôsobenie ministra Lengvarského lídri OĽaNO a Sme rodina? Najnovšie píše SME.sk.

Včasné avízo opatrení

Podľa denníka SME.sk Boris Kollár v rozhovore pre TASR uviedol, že opatrenia sú síce predvídateľné, ale bolo by potrebné komunikovať ich s dostatočným predstihom a vláda by mala ľuďom dať väčší časový priestor na prípravu. 

Minister financií sa súčasne obáva rizika otvorení niektorých zariadení cez sviatky. Poukazuje na príchod silnej vlny variantu omikron, ktorá prinesie ďalšie sprísnenie opatrení.

Podpora záchranárom prišla od ľudí
Záchranári. Kým ich hocikto z nás nepotrebuje, veľmi si ich pôsobenie ani neuvedomujeme. Oni tu však sú, aj keď práve nebojujú o život náš, či nášho blízkeho. Zachraňujú niekoho iného. V polovici decembra slovenskú verejnosť pohoršilo zadržanie... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Nedovoľme kolaps ekonomiky

Podľa predsedu NR SR ak vláda sľúbi uvoľnenie, mala by ho dodržať. Krajina musí prežiť nie len zo zdravotníckeho, ale aj ekonomického pohľadu. "Treba počúvať odborníkov, ale vyvažovať ich tvrdenia, aby neskolabovala ekonomika. Treba to vyvažovať, sú dvaja zodpovední ministri. Minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý má zachraňovať hospodárske zdravie, a potom minister zdravotníctva, ktorý by mal vyvažovať ochranu zdravia a prežitia zdravotníckeho systému," uviedol.

Premiér pripomína covid automat

Ten nastavil pravidlá na obmedzenie šírenia covidu. "COVID automat sa nemusel meniť, ak by sa pravidlá dodržiavali," podotkol Heger na adresu nedodržiavania opatrení v čase, keď sa niektoré okresy zaradili do čiernej farby..Podľa premiéra po tom, čo čísla pozitívnych začnú klesať, Slovensko sa k automatu vráti. Po novom by mal zvýhodňovať očkovaných. 

Podnikatelia trpia pre byrokratické nezmysly. Toto je najväčší z nich
V súťaži o byrokratický nezmysel roka 2021 získalo z 56 nominovaných absurdít prvé miesto nahlasovanie firemných bankových účtov platiteľov dane z pridanej hodnoty (DPH) finančnej správe (FS), hoci to robia aj banky. Ide o obdobného finalistu... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | TASR

Minister financií stále straší

"Cez sviatky, keď sa niektoré zariadenia otvoria, bude to o to väčšie riziko. Trochu sa obávam, že z krátkodobého hľadiska to bude tanec na vrchnej palube Titanicu, ale nakoniec v polke januára budeme radi, že sme radi. Obávam sa, že keď omikron vbehne v plnej sile na veľmi slabo zaočkované Slovensko, tak to tsunami, čo sa sem bude valiť, nás prinúti k tomu, že si zavrieme ústa a nebudeme ani len snívať o uvoľňovaní. Všetci sa zabarikádujeme doma a budeme čakať, aby sa nám nič nestalo," uviedol v rozhovore I. Matovič. 

Pripustil tiež, že na tretiu vlnu sme neboli pripravení. "Zistili sme tvrdú realitu, keď už je neskoro a musíme vymýšľať neštandardné riešenia typu 300 eur pre dôchodcov. Zatiaľ to vyzerá dobre, ich zaočkovanosť rastie," uzavrel.

Minister financií bude prehodnocovať pôsobenie kolegu

Keď odznie očakávaná vlna omikronu, minister financií prehodnotí zotrvanie ministra zdravotníctva vo funkcii. "Po odznení vlny vyhodnotíme, či je ďalej vhodné, aby pán Lengvarský fungoval v pozícii ministra zdravotníctva," skonštatoval Matovič. "Bolo by zlé meniť "generála na čele boja". Keď to pominie, treba si spočítať plusy, mínusy a rozhodnúť sa, ako ďalej. Myslím si, že zásadným spôsobom podcenil očkovaciu kampaň. Keď sme rezortu zdravotníctva koncom júla dali peniaze, trvalo im viac ako tri mesiace, kým kampaň spustili a spustili doslova hračkársku kampaň, ktorá očkovaniu absolútne nepomáha," myslí si Matovič. 

Pripomína tiež, že ministerstvo prebralo siedmu najvýkonnejšie očkujúcu krajinu, kým momentálne je tretia od konca v EÚ. Sú však aj veci, za ktoré minister nemôže - napríklad opozícia. Tá štve proti očkovaniu a opatreniam.

Na reforme sa nezhodli, no má podporu

Predseda parlamentu kritizuje ministra zdravotníctva za reformu nemocníc, no "Myslím si, že minister Lengvarský vedie rezort vojenským spôsobom. V pandémii treba byť rázny a tvrdý, pandémia je naozaj vojnový stav. Na zdravotníckej reforme sme sa nezhodli, ale podporujem ministra Lengvarského vo väčšine rozhodnutí," skonštatoval v rozhovore.

Opozičný poslanec: Podvod za podvodom, korupcia za korupciou!
Štátny tajomník Milan Kyseľ "lieta v prasacom škandále", v ktorom bude mať čo vysvetľovať. Opozičný poslanec Richard Takáč (Smer-SD) túto kauzu vo svojom statuse posúva o kúsok ďalej. Pri prvej medializovanej správe o dotácii na 6 ošípaných pre... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.