Nastal čas povianočných výpredajových špekulantov! Dajte si pozor na TAKÉTO zľavy
28 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Nie je zľava ako zľava! Lákavé ceny nemusia byť vždy naozaj výhodné. Analytik obchodu radí, na čo si treba dávať bacha pri "výhodných povianočných akciách".

Internetom koluje fotka rovnakého výrobku s oveľa nižšou cenou na začiatku decembra než vo „výhodnej povianočnej akcii“. Očividne je za tým prefíkaný predajca, píše portál 1pluska.sk.

S cenami si robia čo chcú

Éterom sa šíri fotka inteligentných hodiniek, ktoré e-shop ponúkal na začiatku decembra o desiatky eur lacnejšie než vo výpredaji po Vianociach. „Myslia si, že ľudia sú naozaj sprostí alebo čo. Prvé foto, cena začiatkom decembra (132,90 €). Druhé foto 25. 12. (173,56 €, ešte dokonca zľavnené z 219 €). Úplný hnoj,“ napísal rozhorčený zákazník.

„Správanie obchodníkov je logické. Oni potrebujú svoj tovar predať, aby mohli zaskladniť svoje priestory novým tovarom. Je všeobecne známe, že mnohí obchodníci pred vianočnými výpredajmi jemne zdvihnú ceny, aby potom mohli o tých 20 – 30 % v povianočných akciách ukázať, že je to lacnejšie. Pritom výrobky zostanú na svojej pôvodnej cene, ktorá bola v septembri, októbri,“ vysvetľuje ako povianočné výpredaje fungujú analytik trhu a obchodu Ľubomír Drahovský.

Nefňukajte a niečo s tou debilnou vyhláškou robte! Odkázal ,,šéf Tatier" bývalému poslancovi OĽaNO
Toto nemal robiť! Nezaradený poslanec a odídenec z klubu OĽaNO Ján Krošlák skritizoval opatrenia vlády týkajúce sa hotelových reštaurácií. Zjavne však ani netuší, čo vyžaduje vyhláška. Tá, za ktorú zodpovedá jeho bývalá partaj! Tak mu to vysvetlil... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Je to bežná súčasť marketingu

Dodal, že ide o nesprávne kroky, ktoré by sa diať nemali, no ide o súčasť marketingu obchodníkov, ktorým sa tento krok osvedčil. „Je to taká vzťahová hra medzi ponukou a dopytom,“ tvrdí analytik.

K prípadu portál oslovil aj samotný internetový obchod. „Alza dlhodobo presadzuje skutočné zľavy a ich férovú komunikáciu zákazníkov, preto nás podobné príspevky mrzia,“ uviedla hovorkyňa Alzy Daniela Chovancová.

Drahovský má pre kupujúcich jednu dôležitú radu. „Nakupujúci nesmie podľahnúť svojej vnútornej emócii a musí nakupovať s rozumom. Ak mu cena vyhovuje a povie si, že za toľko a toľko eur mu ten tovar stojí, spraví mu radosť a bude mu užitočný, mal by ho kúpiť, a potom už by nemal mať voči sebe ani okoliu výčitky,“ radí odborník.

Vážne obvinenie expremiéra: Ministerka spravodlivosti chcela povaliť vlastnú vládu!
Ministerka spravodlivosti sa chodila do Prezidentského paláca intenzívne dohadovať o tom, ako povaliť vlastnú vládu! Pre TA3 to povedal bývalý premiér Igor Matovič. Otočila sa im chrbtom Podľa ministra financií bola Mária Kolíková súčasťou... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Pomôže len porovnať ceny

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) upozorňuje, že zákon ceny zliav neupravuje. „Súčasná legislatíva konkrétne neupravuje predaj tovaru v zľavách a neustanovuje, vo vzťahu ku ktorej z cien tovaru je povinné uvádzať zľavu,“ uviedli z Ústredného inšpektorátu SOI.

Obchodníci majú preto v cenotvorbe voľnosť. „Predávajúci môže konkrétne percento zľavy vyčísliť z akejkoľvek ceny, za ktorú výrobok v minulosti predával, nemusí to byť z poslednej akcie."

"Odporúčame spotrebiteľom pre výhodnosť kúpy i v rámci predajných akcií, porovnávať ceny tovarov, načo slúžia napr. tzv. cenové porovnávače na určité kategórie tovarov (Heureka, Najnakup, Pricemania, Glami, Favi),“ radia inšpektori.

Premiér vyhlásil: Vláda je predvídavá, ľudia neposlúchajú!
Vláda robí predvídateľné opatrenia na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. V rozhovore pre TASR to uviedol premiér Eduard Heger (OĽANO). Heger pripomenul, že na Slovensku od februára do novembra platil COVID automat, kde nastavili pravidlá na... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.