Majú možnosť obmedziť nám volebné právo, zákon na to si potichu schválili
22 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Lezie vám na nervy neustále od členov koaličnej moci a z jej servilných médií hlavného prúdu počúvať či čítať informácie o očkovaní? Od rána do večera, nonstop? Odpútavajú vašu pozornosť divadlá na koaličné hádky? Správne, to sa chce docieliť. Aby ste si nevšimli napríklad zákon č. 512/2021 Z. z., schválený parlamentom bez informovania odbornej i laickej verejnosti začiatkom decembra 2021.

Ten zákon vstupuje do platnosti už o pár dní - 1. januára 2022. Stojí za to prečítať si, o čom je, alebo, ako vás "demokratickí čističi od mafiíí" elegantne obrali o základné demokratické právo.

"Drobná" zamlčaná zmena

Právo voliť do Národnej rady Slovenskej republiky má občan Slovenskej republiky, ktorý najneskôr v deň konania volieb dovŕši 18 rokov veku. Prekážkou práva voliť je zákonom ustanovené obmedzenie osobnej slobody z dôvodov ochrany verejného zdravia. Informuje iba tak, btw, na svojej stránke ministerstvo vnútra. Tu treba spozornieť. Čo hovorí nová päťstodvanástka? Odhlasovaná poslancami NR SR, vydaná v Zbierke zákonov a platná už o pár dní? No toto - uvádzam presný citát: "§ 4/ 512/2021 Z.z. - Prekážka práva voliť. Prekážkou práva voliť je zákonom ustanovené obmedzenie osobnej slobody z dôvodu ochrany verejného zdravia, ak osobitný zákon v čase pandémie neustanoví inak.“ Čo tu v porovnaní s informáciou na stránke ministerstva vnútra vypadlo? Drobnosť - formulácia - "právo voliť do Národnej rady Slovenskej republiky".

A čo tak komunálne voľby?

A nielen tie. V roku 2022 sa krajské a komunálne voľby majú prvýkrát konať spoločne. A poďme ešte ďalej - je tu aj pravdepodobne ďalšie refertendum o skrátení volebného obdobia. Tiež je istým druhom voľby. A zrazu, na základe nejakej Mikasovej vyhlášky a uznesenia vlády, vydaného na príkaz Igora Matoviča (ako takmer všetky doteraz), sa niekto odvolá na zákon číslo 512 a zabráni celým skupinám obyvateľstva zúčastniť sa na týchto voľbách. A o dva roky to isté v prípade volieb do parlamentu. Len tak - neočkovaní v rámci ochrany verejného zdravia nebudú smieť voliť, napríklad, alebo očkovaní iba raz či dvakrát budú za trest sedieť doma. Úplne legálne. A kedže skupiny vaxerov a antivaxerov sa takmer politicky zhodujú s hlavnými prúdmi v politike, koalícia si tak vydláždila cestu k prípadnej svojej samovoľbe. S pridaním Progresívcov, to je jasné.

Obišli ústavu, čo im zjavne už v mnohých prípadoch problém nerobí

Lebo napríklad, Ústavný súd (ich nominanti) tancuje tak, ako "po kostole hvízdajú" koaliční lídri. Najmä jeden z nich. Ten z OĽaNO. Ale, už len z nostalgie pripomeniem, že podstatou ochrany ústavnosti vo volebných veciach je ochrana práv zaručených čl. 30 ústavy, t. j. aktívneho a pasívneho volebného práva. A tá sa nijak v parlamente nezmenila.

Lenže vieme, že Mikasov podpis má pre koalíciu väčšiu "silu" ako Ústava Slovenskej republiky. Vieme aj to, že článok 30 ústavy sa nemenil, ale súčasne vieme aj to, že ústavné zákony by mali stále mať vyššiu právnu moc ako paškvily, ktoré účelovo na obmedzenie demokracie prijíma parlamentný koaličný valec. Ten Mečiarov zo Zlatej Idky bledne pri tom iba závisťou. Zo záhadných dôvodov nevikeme, že by 512-ku vetovala prezidentka.

Takže aký je asi scenár obmedzenia práva voliť zo strany diktátorskej koalície?

Matovič sa zle vyspí a vydá príkaz Mikasovi. Mikas a Lengvarský zariadia, aby sa zoznamy neočkovaných dostali tam, kam sa dostať majú. A potom? Hurá, nech žije "päťstodvanástka"! Citujem z nej opäť: "Orgány verejného zdravotníctva sú na účely vyznačenia prekážky práva voliť podľa § 4 povinné oznámiť príslušnej obci údaje o voličovi, ktorému sa zákonom ustanovilo obmedzenie osobnej slobody z dôvodov ochrany verejného zdravia, a to v posledný pracovný deň predo dňom konania volieb a v deň konania volieb v rozsahu:
a)
meno a priezvisko,
b)
dátum narodenia,
c)
názov obce, názov ulice, ak sa obec člení na ulice, súpisné číslo a orientačné číslo domu trvalého pobytu.“

Ak vám to úpripadá úplne šialené - je to úplne šialené!

Presne takto sa totiž síce s porušením ústavy (a to už si nikto všímať predsa ani len nebude, toho tu už bolo), ale s dodržaním zíkona, prijatého poslancami NR SR môže vyselektovať vzorka "vhodných" a "neželaných" voličov. Môže sa tak prípadne celkom elegantne zmariť referendum. Stačí na to uznesenie vlády a podpis človeka, ktorý jej podpíše všetko. Takže?

Hor sa rozčuľovať sa nad nejakou vakcináciu, zahlťme pozornosť občanov propagandou najhrubšieho zrna, ale hlavne - nepovedzme im, že ich volebné právo je už teraz siílne spochybnené. Na toto nemá fakt ani Lukašenko. Ten aspoň občanom voliť dovolil. Doteraz.

Minister zdravotníctva sa pripravuje na omikron: Bude to na úrovni vojnovej medicíny!
Omikron sa vo svete šíri rýchlosťou blesku! Aj keď na Slovensku sme zatiaľ zaznamenali iba pár prípadov, ministerstvo zdravotníctva nechce nič nehať na náhodu. Rezort sa začal pripravovať na núdzové riešenie s poskytovaním bazálnej zdravotnej... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

_______________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.