Keby už zrada, faloš, podrazy a svinstvá pominuli
25 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Dumám, po sviatočnom obede, pracovne surfujúc po sociálnych sieťach. Koľko je asi úprimnosti vo všetkých tých krásnych a sladkých slovách a pri všetkých tých fotografiách bohato prestretých stolov... Čo a kto je v tom úprimný, čo a kto je medzitým všetkým iba preto, že sa to patrí?

Prezidentka a premiér na Vianoce zrazu zistili, že cez sviatky (nonstop) slúžia hasiči a zdravotníci. Celý rok to nevedeli, ale patrí sa na Vianoce vycapiť si status plný lásky, vďaky a pozornosti voči tým, ktorí - predstavte si to len - pracujú nonstop. Dve tretiny národa makajú nonstop, aby mali z čoho uživiť a nakŕmiť svoje rodiny a zaplatiť účty. Iba prezidentka a premiér zrazu zistili, že niekto pracuje cez sviatky. Aká to dojemná starostlivosť! Ešte pres pár dňami ste dali a nechali záchranárov zatýkať!

Inflácia dobrotivosti

Koľkou láskou a žičlivosťou zrazu na sociálnych sieťach v týchto hodinách ovplývajú mnohí politici, ktorých kľúčom k úspechu seba samých je nenávidieť všetko a každého, okrem tých seba samých! Ešte aj z tých sviatočných chvíľ si spravia svoje osobné PR!

Farizejstvo či skôr tuposť

Zdvíha sa mi žalúdok, ak politik, nervujúci a stresujúci celý rok viac ako 80 percent občanov, si na sviatky vycapí na sociálnu sieť výkrik "svätý pokoj". Hej, spraví si svätý pokoj od nás, napchá sa šalátom a rybou a už pozajtra nás s novými odhodlaniami a "nápadmi" všetkých začne týrať. Lebo on je vo švungu, on si oddýchol!

Koľko ich je medzi nami

Aké majú asi sviatky zlodeji, čo iných okradli, podviedli (sám poznám osobne takýchto), vyspovedali sa a prežrali sa až k žlčníkovým záchvatom? Koľko je luhárov, ktorí spievali Tichú noc, koľko je tyranov, ktorí si nôtili "radujme sa veselme sa"?

Charakter je iba maskovanie

Začína mi byť z tejto lži a pretvárky zle, veľmi zle a žiaden gastroenterológ mi s tým nemôže pomôcť. Iba čoraz hlbšia samota, do ktorej sa uzatváram. Pokojne vás podvádzajú, klamú, využívajú a tvária sa, že sú akí kamaráti. A možno aj vedia, že vy viete, nič sa nedeje... Ich charakter je iba jedna z desiatok košieľ, ktoré si zo skrine vyťahujú podľa toho, do akej spoločnosti a prečo idú.

Do batôžka Jaro Filip/MilanLasica

Do batôžka si nalož pretvárku, lož a faloš
A potom ich hoď z mosta do vody
Bez pretvárky a falše
Hneď by Ti bolo krajšie
Hneď by tu bolo viacej pohody.

Ak k tomu pridáš hádky
Ach, to by boli sviatky
Keby sa ľudia vadiť prestali
Veď stačia dve – tri zvady
A hneď si bez nálady
A krvný tlak sa nechce ustáliť

Na čo sú hlúpe spory
Čo vedú podaktorí
A vyzerajú pritom nevinne
Je lepšie zaťať zuby
A ak ťa jazyk svrbí
Tak si ho radšej omoč vo víne.
Vykašlime sa na ne


Vyrúbme razom túto záhubu
A tí čo pikle kuli, dostanú po papuli
Dáme im jednoducho zámku na hubu.

Do batôžka si nalož pretvárku, lož a faloš
A pekne zahoď všetky do studne
A rovno z prvej várky skús život bez pretvárky
A uvidíš, či z Teba ubudne!

Mesík-Kamenský, očkovanie Jezuliatka
"Európske a americké Vianoce 2021." Píše vo svojom extrémne krátkom statuse na sociálnej sieti Juraj Mesík. "Kamenský v Pravde." Tak začal status Juraj Mesík. Vysvetlenie nájdete na konci textu. Správa z tlače "Spustili registráciu na očkovanie... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

____________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.