Kto z hlavných prokurátorov má viac našej dôvery?
25 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

"Žilinka alebo Lipšic? Prieskum ukázal, ktorému prokurátorovi ľudia viac dôverujú" Informuje portál parlamentnelisty.sk s odvolaním sa na webnoviny. sk.

Citujeme zo zverejnených výsledkov prieskumu: "!Generálnemu prokurátorovi (GP) Marošovi Žilinkovi dôveruje viac ľudí ako špeciálnemu prokurátorovi (ŠP) Danielovi Lipšicovi." Vyplýva to podľa parlamentnelisty.sk z prieskumu agentúry Polis pre Zoznam.sk.

Percentá vypovedajú

"Marošovi Žilinkovi dôveruje 21,4 percenta a Danielovi Lipšicovi 16 percent opýtaných. Ani jednému z prokurátorov nedôveruje 29,7 percenta opýtaných. Prieskum uskutočnili 17. až 22. decembra na vzorke 1111 respondentov." Píše zdroj a dodáva, že "prieskum poskytol politológ z agentúry Polis Ján Baránek."

"Respondentov sa pýtali na otázku: Ktorému z prokurátorov viac dôverujete? Generálnemu – Marošovi Žilinkovi, alebo Špeciálnemu – Danielovi Lipšicovi?

Rozhodne GP Marošovi Žilinkovi
7,7 

Skôr GP Marošovi Žilinkovi, ako ŠP Danielovi Lipšicov
13,7 

GP Marošovi Žilinkovi
21,4 

Skôr ŠP Danielovi Lipšicovi ako GP Marošovi Žilinkovi
8,9 

Rozhodne ŠP Danielovi Lipšicovi
7,1 

ŠP Danielovi Lipšicovi
16 

Rovnako
6,6 

Ani jednému
29,7 

Neviem
26,3 "

Informoval web parlamentnelisty.sk

TO, čo vymysleli, neprichádza do úvahy, tvrdí predseda ŠTS Hrubala
Presun celého Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) do Pezinka a zrušenie jeho pracoviska v Banskej Bystrici neprichádza do úvahy ani v strednodobom časovom horizonte. Pre TASR to uviedol predseda ŠTS Ján Hrubala. "Dôvod je jednoduchý. Každý z nás... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.