Bývalý predseda vlády: Slovensko aj pri ochrane vášho zdravia myslí geopoliticky
24 | 12 | 2021 I Eka Balašková

Ján Čarnogurský, predseda Slovensko-ruskej spoločnosti nedávno oslovil Ministerstvo zdravotníctva so žiadosťou, aby umožnilo pokračovanie očkovania vakcínou Sputnik V tým, ktorí o túto vakcínu prejavia záujem a ktorí dostali jej prvú dávku. Odpoveď MZ SR prišla veľmi rýchlo.

Promptná reakcia

je jediné plus tejto odpovede. Ján Čarnogurský píše: "Ministerstvo odpovedalo záujemcom o vakcínu Sputnik priam drzo, že nákup tejto vakcíny neplánuje. Záujemci o vakcínu Sputnik sú pre ministerstvo zdravotníctva druhoradí občania."

Vinník obviňuje všetkých naokolo

"Nemožno sa diviť, že vakcinácia na Slovensku je najnižšia prinajmenšom v strednej Európe." Konštatuje v článku J. Čarnogurský: "Nech vláda neobviňuje občanov, na vine je sama. Drzosť ministerstva pokračuje. Odporúča záujemcom o Sputnik vakcínu – medzi inými – Janssen. Ale vakcínu Janssen Slovinsko koncom novembra vylúčilo z vakcinácie na svojom území pre vedľajšie účinky, jedna žena po vakcinácii Janssenom zomrela."

Ak prezidentku nezaujímajú názory občanov Slovenska, prezidentka nezaujíma mňa
„Mňa nezaujíma 5.5 milióna názorov na to, ako máme riešiť pandémiu.“ Vyhlásila hlava štátu tých piatich a pol milióna občanov. Dobre, mňa vôbec ale vôbec od včera nezaujímajú názory pani prezidentky na to, ako riešiť súčasný marazmus v slovenskej... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Porovnanie Janssen vs Sputnik V

Česká spravodajská agentúra Seznam Zprávy podľa J. Čarnogurského priniesla 22. novembra informáciu, že "vakcína Janssen má po pol roku od aplikácie u človeka účinnosť len 13 %, čiže je prakticky nanič. Vakcína Sputnik má účinnosť po aplikácii 95 – 98 %. Účinnosť zistili v krajinách, kde ju používajú na reálnych užívateľoch, nie iba na vzorke."

Ako je to s účinnosťou proti omicronu

Srbský minister inovácií a technológie Nenad Popovič podľa tvrdenia predsedu SRS povedal, že "Sputnik môže mať účinnosť proti mutácii omikron 80 percent, najvyššiu spomedzi známych vakcín. Zdá sa, že pre ministerstvo, vedené generálom Lengvarským, je neprekonateľnou prekážkou výrobca vakcíny Sputnik – Rusko. Ak sa vakcína nevyrába v Rusku, pre ministerstvo je prijateľná, aj keď je slabá a dokonca spôsobuje smrť."

Odpoveď MZ SR, zdroj: Slovensko-ruská spoločnosť

Ako slávia Vianoce vo svete?
Treba však asi podotknúť, že Vianoce oslavujú len kresťania a bez náboženského charakteru aj ateisti v Európe, oboch Amerikách, Austrálií, ale aj v časti Afriky či Ázie. Tradície sa samozrejme líšia, veď to nie je inak ani v rámci takého malého... Čítať ďalej
24 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.