Predvianočná vízia E. Chmelára: Vojna je na spadnutie
23 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Politológ, historik a bývalý kandidát na slovenského prezidenta Eduard Chmelár na svojom facebookovom profile zverejnil takto pred Vianocami neveselú víziu. Ide o výpady voči Rusku, ktoré by podľa neho mohli rozdúchať vojnové napätie. Chmelárov text uvádzame v plnom znení.

„Pred sviatkami pokoja som musel napísať ešte toto varovanie. Ešte nikdy počas môjho života nebol svet tak blízko k vojne ako dnes. Desivé je, že na politickej scéne nevidno žiadnych mierotvorcov a médiá sú také rozbesnené, že keby to záležalo len od nich, už dávno sme vo vojne s Ruskom.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/22/biely-dom-my-nie-sme-agresivni-ale-oni

Čo je na tom nepochopiteľné, keď Moskva navrhuje demilitarizáciu oblasti, čo by pomohlo nám všetkým, no my hlúpo namietame, že naším zvrchovaným právom je rinčať tam zbraňami?! A tak cestu ukazuje 50 nositeľov Nobelovej ceny, ktorí v rozpore s predstavami západných lídrov vrátane našej prezidentky navrhujú globálne znižovanie zbrojenia a hľadanie cesty k spolupráci.

Tento vianočný time out potrebujeme všetci ako soľ, lebo to vôbec nevyzerá dobre a po sviatkoch sa začne kľúčový zápas o mier v tejto časti sveta. Vojna je na spadnutie a my máme byť s americkými vojakmi rozmiestnenými na našom území jej predsunutou základňou.

Nedopusťme to. Nenechajme si zničiť našu domovinu. Na ničom nezáleží viac ako na tomto. Urobme všetko, čo je v našich silách, aby sa tento scenár nenaplnil. Viete, že nie som nábožensky založený človek, ale dnes po prvý raz prosím: Daj Boh šťastia tejto Zemi...“

Chmelár pripomenul mierovú petíciu.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/22/ruske-ultimatum-zda-sa-zabralo

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.