Osem symptómov omikronu, ktoré by ste nemali ignorovať
23 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Bolo identifikovaných osem symptómov omikronu. Nový variant koronavírusu zaznamenalo podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) už 90 krajín sveta vrátane Slovenska. U nás dosiaľ oficiálne potvrdili sedem prípadov tejto mutácie. Aké sú príznaky?

Všímajte si prvé príznaky

Odborníkov stále trápi otázka, prečo sa omikron tak rýchlo šíri. Buď je vírus schopný obísť imunitu alebo je prenosnejší, píše portál tvnoviny.sk. O to dôležitejšie je, aby ste vedeli rozoznať prvé príznaky choroby.

Profesor Tim Spector, ktorý vedie štúdiu ZOE Covid App Symptom, dúfa, že ľudia už rozpoznajú symptómy podobné prechladnutiu, ktoré sa javia ako prevládajúce príznaky omikronu, informuje britský Mirror

Pozor na nové symptómy

U pozitívnych pacientov s omikronom odhalili osem najčastejších príznakov ochorenia COVID-19. Sú nimi bolesť v krku, nádcha, únava, kýchanie, bolesti chrbta, nočné potenie, bolesti svalov a posledným, ktorý prekvapil aj odborníkov, je strata chuti do jedla.

Najnovšia analýza zo štúdie ukázala, že len polovica ľudí, ktorí v súčasnosti trpia Covidom, má pôvodné tri symptómy uvedené v pokynoch NHS – horúčku, kašeľ alebo stratu chuti či čuchu. 

Čo nás čaká po lockdowne? Ďalší lockdown
Do 9. januára platí lockdown, no núdzový stav bude na Slovensku trvať minimálne do 23. februára. A po Novom roku príde neodvratne pandemická vlna, ktorú spôsobí mutácia omikron. Aké opatrenia nás čakajú? Kým na jednej strane sa ozývajú hlasy, aby... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.