Štedrý deň bude aj s povolenou bohoslužbou
22 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Na polnočných omšiach sa môžu zúčastniť len očkovaní a prekonaní, informuje o tom nové nariadenie vlády. Omše majú výnimku zo zákazu vychádzania, ako píše stránka spravy.rtvs

Slovenské farnosti pripravujú z piatka (24. 12.) na sobotu (25. 12.) vianočné polnočné omše. Ako zdôrazňuje nariadenie, zúčastniť sa na nich môžu očkovaní a tí, čo covid prekonali. Dovoľuje im to výnimka z nočného zákazu vychádzania.

Keďže veriacich môže byť v kostole najviac 30, kňazi niekde ponúkajú dve nočné bohoslužby. Registrovať sa môžu dokonca aj online.

Napríklad v Nitre a okolí sa uskutočnia polnočné omše takmer vo všetkých katolíckych kostoloch. Napriek tomu sa na ne s určitosťou veľa veriacich nedostane, uvádzajú spravy.rtvs.sk

Poľavia opatrenia už v sobotu? Vládu dnes čaká ostrý súboj
Naobedujeme sa už v sobotu v reštaurácii? Vláda začala zvažovať uvoľňovanie pravidiel. Posledné predvianočné zasadnutie vlády môže rozhodnúť o tom, že od soboty nastanú zmeny v prípade opatrení. OĽaNO proti všetkým Gastrosektor riadne zatlačil na... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Čo sa týka omší, „polnočná omša patrí naozaj k tradičným momentom a situáciám, takým vyvrcholením štedrovečerného večera, na ktorú sa chystajú aj tí, ktorí chodia do kostola možno raz za rok,“ uviedla etnologička Margita Jágerová.

Účasť na omši po ôsmej hodine večer pre zaočkovaných a tých, čo covid prekonali, povoľuje to výnimka zo zákazu vychádzania.

V niektorých farnostiach sa veriaci na polnočnú omšu registrujú dopredu, aby sa nestalo, že sa do kostola nakoniec nedostanú.

Asi konečne pochopil... národ nie je stádo oviec (povinné očkovanie zjavne neprejde)
Pozerám, Matovič mi na sociálnej sieti tyká. Aj vám, všetkým! Nejak to zaráža, keď minister financií tykaním nás všetkých nabáda na to, aby sme vyštvali našich starkých na tretie očkovanie. Ale dobre, zvykáme si. Asi pochopil. Konštatuje totiž, že... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | TASR/Ivan Brožík

-------------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.