Prezidentka sklamala lekárov: Na reformu, ktorú podpísala, majú TAKÝTO názor
23 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Lekárske odborové združenie (LOZ) je sklamané. To, že prezidentka odobrila reformu nemocníc, bude podľa lekárov znamenať prehĺbenie problémov slovenského zdravotníctva, píše portál cas.sk.

Nebrala na vedomie odborné argumenty

Šéf LOZ Peter Visolajský hovorí, že prezidentka nevypočula odborné argumenty. "Sme hlboko sklamaní podpisom pani prezidentky pod návrh zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti," vyjadril sa.

"Sme presvedčení, že takto pripravená reforma nemocníc bude znamenať prehĺbenie problémov slovenského zdravotníctva a zhoršenie dostupnosti zdravotnej starostlivosti na Slovensku," uviedol Visolajský v stanovisku výboru LOZ.

Obavy majú viacerí

Podobné obavy podľa neho verejne prezentovali aj zástupcovia viacerých samosprávnych krajov a odborných zdravotníckych spoločností.

Výbor LOZ skonštatoval, že hlava štátu nevzala do úvahy ani názory lekárov, odborníkov či zástupcov vyšších územných celkov, miest a obcí.

Juraj Mesik: Nestačilo, že pohnali dospelých, chcú siahať aj na deti
Juraj Mesik v statuse pripomína, že sa spustila registrácia na očkovanie proti covidu pre deti od 5 do 11 rokov. A o ich očkovanie môžu požiadať rodičia či zákonní zástupcovia. Práve na túto aktivitu "korupčno-plagiátorskej vlády," ako nazýva vládu... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Reforma nerieši najpodstatnejší problém

Výbor LOZ tvrdí, že "reforma nerieši ten najpodstatnejší problém slovenského zdravotníctva, a teda nedostatok sestier, lekárov a ostatných zdravotníkov."

"Okrem Slovenska žiadna iná krajina Európy si počas pandémie koronavírusu nejde rušiť svojich 38 percent akútnych nemocničných lôžok. K tomuto rozhodnutiu došlo na sklonku roka 2021, ktorý je rokom s historicky najvyšším počtom úmrtí na Slovensku a bezprecedentne najtragickejším rokom od druhej svetovej vojny," skonštatovali lekárski odborári.

Minister zdravotníctva sa pripravuje na omikron: Bude to na úrovni vojnovej medicíny!
Omikron sa vo svete šíri rýchlosťou blesku! Aj keď na Slovensku sme zatiaľ zaznamenali iba pár prípadov, ministerstvo zdravotníctva nechce nič nehať na náhodu. Rezort sa začal pripravovať na núdzové riešenie s poskytovaním bazálnej zdravotnej... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.