Predseda Smeru o zadržiavaní Bödöra: komédia NAKA a lipšicovcov pokračuje
22 | 12 | 2021 I TASR

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico kritizuje, že nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra, obvineného v kauze Dobytkár, stále väzobne stíhajú. Poukazuje pritom na rozhodnutie Ústavného súdu SR. V utorok večer o tom informovala Tlačová agentúra Slovenskej republiky.

Ústavný súd v uplynulých dňoch skonštatoval, že Najvyšší súd SR porušil základné právo Norberta B., a to uznesením, ktoré sa týkalo predĺženia jeho väzby. Podľa TASR to uviedol hovorca Smeru-SD Ján Mažgút.

Za pretrvávajúcim väzobným stíhaním Norberta Bödöra vidí R. Fico snahu o likvidáciu opozície a osoby s ňou spojenej.

NS SR 23. marca zamietol sťažnosť N. Bödöra voči uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) a predĺžil mu väzbu do 1. septembra 2021. Bödör sa na Ústavnom súde SR sťažoval aj na uznesenie NS zo 16. júna, ktorým súd zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu a tiež žiadosť o nahradenie väzby.

Fico vo videu kritizoval aj rozhodnutie ŠTS, ktorým súd neprepustil obvineného podnikateľa z väzby.

Ľuboš Blaha: Generál Lučanský opovrhoval Hamranom! Slovensko nikdy nezabudne
"V týchto dňoch celé Slovensko s hrôzou sleduje, ako dehonestuje slovenskú políciu jej prezident Štefan Hamran. Šikanuje záchranárov, terorizuje opozíciu, zastrašuje ľudí a používa slovník ako pohonič. Keby to videl generál Milan Lučanský, krútil... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová