Kto podporí návrh koaličného partnera o otvorení reštaurácií?
20 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Líder koaličného hnutia a predseda parlamentu Boris Kollár podporuje návrh partnerskej SaS. Ten hovorí o otváraní gastroprevádzok. Predseda parlamentu to vyhlásil vo včerajšej diskusii na RTVS aj s prísľubom, že R. Sulíka podporí aj na rokovaní vlády. Reláciu včera monitoroval aj denník Pravda.

Varuje pred omicronom

„Som taktiež za to, keďže sa nám krivka zlomila a počet hospitalizovaných s ochorením Covid-19 klesá. Avšak v prípade, že na Slovensku udrie variant omikron, budeme sa musieť k tomu zodpovedne postaviť,“ povedal predseda parlamentu Boris Kollár v diskusii. Oznámil, že dnes sa proti covidu nechá zaočkovať treťou dávkou. Povinné očkovanie však Sme rodina nepodporí, čo Boris Kollár potvrdil. Aj preto podporuje opatrenia, ktoré majú zabezpečiť dobrovoľnú zaočkovanosť. 

Preteky politikov o tretiu dávku: Pondelkový pich ohlásil po Hegerovi aj Kollár
Predseda Národnej rady SR Boris Kollár oznámil, že dostane v pondelok 20. decembra tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID- 19. Urobil to krátko po tom, čo rovnaký zámer ohlásil aj predseda vlády Eduard Heger. Navyše, obaja politici majú dostať... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Juraj Karas / TASR

Pripomenul referendum

Spoludiskutér P. Pellegrini pripomenul, že ešte nedošlo k zmene Ústavy, ktorá by zaručila vypísanie referenda o predčasných voľbách. Boris Kollár reagoval, že po Novom roku zvolá zástupcov parlamentných strán za okrúhly stôl: „Buď nájdeme konsenzus a návrh predložíme spoločne, alebo to navrhnem sám ako poslanecký návrh zákona,“ vyhlásil Kollár. 

Zákroky polície

K zákrokom polície voči protestujúcim zdravotným záchranárom, či opozičnému poslancovi - predsedovi Smeru, ale aj voči majiteľovi klubu sa Kollár vyjadril, že oproti minulosti začína policia pod vedením Š. Hamrana používať jeden meter. Vypichol však otázny postup voči R. Ficovi, nakoľko ten je poslancom parlamentu. Ak v danom momente nepáchal trestný čin, polícia ho mala na výsluch predvolať, nie takto zadržať. 

Paragraf 363

bol aj v tejto diskusii diskutovanou témou. Jeho zmena je pre Kollára stále neprijateľná. Podľa jeho slov však rešpektuje krok koaličných poslancov, ktorí sa v tejto veci obrátia na Ústavný súd. Sme rodina podľa Kollára podporí reformu súdnej mapy, ak s tým budú spokojní zamestnanci v justícii či ľudia v regiónoch.

Začínajú sa vianočné prázdniny, žiaci sa majú vrátiť do škôl v januári
Školákom na základných a stredných školách sa v pondelok začínajú vianočné prázdniny. Pôvodne sa mali začať až vo štvrtok 23. decembra, avšak z dôvodu zlého vývoja epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 na Slovensku sa ich... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.