Objavil sa nečakaný príznak mutácie Omicron! Niektorých možno poteší
18 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Keď Omicron vzal Londýn útokom, britskí vedci objavili nečakaný nový príznak! Niektorým sa bude možno aj páčiť.

Vedci zistili, že ľudia infikovaní novým kmeňom Covid-19 môžu vykazovať symptómy, ktoré už poznáme, no taktiež jeden úplne nový. Je ním strata chuti do jedla, informuje portál RT.
Miesto tabletiek na chudnutie Omicron?
Výskumníci študovali údaje zozbierané štúdiou ZOE Covid Symptom, britskou aplikáciou na sledovanie symptómov vírusu. Porovnali  vzorky zo začiatku októbra, keď bol dominantný variant Delta, s novšími, keď Omicron začal prekonávať svojho predchodcu. 
 
Hovorca Ovčáček prehovoril o opileckom škandále: Čo na to prezident Zeman?
Hovorca českého prezidenta Miloša Zemana Jiří Ovčáček sa opil a v noci na piatok skončil v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe. Dnes sa kajá, píše český portál blesk.cz. Taký ožratý, že o sebe nevedel Políciu a záchranárov v noci na piatok... Čítať ďalej
18 | 12 | 2021 | Diana Zaťková
 

Analýza ukázala, že iba polovica užívateľov aplikácie zaznamenala klasické tri symptómy uvedené v usmerneniach vlády Spojeného kráľovstva o COVID-19 - čiže horúčku, kašeľ a stratu čuchu alebo chuti. 

Avšak medzi symptómami, ktoré sa predtým buď vôbec neobjavili, alebo boli hlásené len zriedkavo, bola strata chuti do jedla.

Menej smrteľný než Delta

Aj keď výskumníci varujú, že je ešte skoro a dynamika sa môže zmeniť, zatiaľ sa zdá, že nový kmeň je menej smrteľný a vo všeobecnosti povedie menej pravdepodobne k hospitalizácii. 

Orbán rokoval so šéfom Rosatomu o projekte rozšírenia elektrárne v Paksi
Pripravované dva nové bloky atómovej elektrárne v juhomaďarskom Paksi sú zárukou toho, že aj v nasledujúcich desaťročiach bude v Maďarsku k dispozícii lacná a ekologicky vyrobená elektrická energia, zhodli sa na tom v piatok v Budapešti predseda... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | TASR

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.