Absurný zákaz po 20-tej hodine: Vláda to urobila schválne, žiaden omyl!
18 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Síce otvorené, ale prázdne! Na Slovensku od včera platí nočný zákaz vychádzania, ki ktorému vláda schválila niekoľko výnimiek. Cestu do potravín však nezahŕňajú.

Nočný zákaz vychádzania u nás platí medzi ôsmou večer a piatou ráno. Teda po 20-tej hodine sa do potravín určite nedostanete. Zaujímavosťou však je, že potraviny môžu byť otvorené bez obmedzení aj po ôsmej večer, uvádza sa v reportáži TV Markíza.

Kocúrkovo je šuvix

Podľa vyhlášky hlavného hygienika potraviny môžu mať otvorené aj po 20-tej hodine, avšak podľa uznesenia vlády občania nemajú výnimku ísť si do nich nakúpiť. Výnimku majú napríklad lekárne či predajne krmiva pre zvieratá. No potraviny takúto výnimku nedostali.

"Nechce sa nám veriť, že by vláda myslela vážne to, že si ľudia môžu kúpiť po ôsmej jedlo pre svojho psa či mačku, ale nemôžu si kúpiť jedlo pre seba. Toto považujeme za absurdné," vyjadril sa zástupca predajcov.

Čoskoro dorazí nový liek na covid! Pre koho bude určený?
Vláda odobrila nákup nového lieku na covid! Doraziť by mal najneskôr do 24. januára budúceho roka. Ministerstvo zdravotníctva informuje, ako sa k nemu môžete dostať. Už o niekoľko týždňov by sa na Slovensku mohlo pri liečbe pacientov postihnutých... Čítať ďalej
18 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

"Budeme otvorení zbytočne dve hodiny, lebo ktokoľvek, kto vylezie von, bude mať prúser," reagovala predavačka.

Supermarkety sa riadia vyhláškou, na základe ktorej nemajú žiadne reštrikcie v oblasti otváracích hodín. No aj tak si nevedia predstaviť, kto vlastne takto stanovil toto pravidlo. Rozšírené otváracie hodiny totiž sú pre zákazníkov, aby si mohli v čase predvianočných príprav komfortne nakúpiť.

Vláda to urobila schválne

Mnohí si preto mysleli, že vláda na potraviny jednoducho zabudla. Z omylu ich však vyviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. "Nedošlo k omylu. Nie je tam výnimka, aby sa znížil pohyb ľudí," uviedla.

Jediné potraviny, do ktorých teda môžete ísť aj po 20. hodine sú tie, ktoré sídlia v obchodných domoch. Cesta do obchodného domu totiž už vo výnimkách je.

Končím s týmto psychomiestom! Známa novinárka dala zbohom Facebooku
Už nevládzem! Odinštalovávam Facebook. Vyjadrila sa vo svojom pravdepodobne poslednom statuse novinárka z denníka SME Zuzana Kovačič Hanzelová. Stránky plné nechutností "Chodia mi šialené správy, od toho, že som chudera, zapredaná sorosova... Čítať ďalej
18 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.