Prokurátor, ktorý zastavil kauzu „chata“, poľuje vedľa oligarchu Bödöra, angažoval sa aj Ficov spolužiak
17 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Nadácia Zastavme korupciu zverejnila informáciu, ktorú priniesol refresher.sk, o prepojení medzi prokurátormi v Nitre a hlavnými aktérmi kauzy „poľovnícka chata“.

Nadácia upozornila na prepojenia medzi prokurátormi z Nitry, kde zrušili trestné stíhanie v súvislosti s nahrávkami z chaty pri Leviciach. Pôvodne prípad dozorovala práve levická okresná prokuratúra, no keď sa nahrávky dostali na svetlo sveta prostredníctvom médií, prípad potom expresne prevzali prokurátori v Nitre.

Prieskum mal podľa Refresheru na starosti vedúci oddelenia dohľadu v trestnom konaní Ivan Huszár, ktorý je podľa nadácie poľovníkom s revírom hneď vedľa Bödörovho. Prokurátor tvrdí však, že Bödörovcov nepozná. Tvrdí, že „Ako súkromná osoba a ani ako predseda Poľovníckeho združenia Dva cery Telince nemám žiadny vzťah s Poľovníckou spoločnosťou Čierny vŕšok“.

Robert Fico prehovoril! Tentokrát už z centrály Smeru
Predseda opozičného Smeru-SD sa k svojim sledovateľom na sociálnej sieti prihovoril s hodnotením diania dnešného večera, už zo straníckej centrály. Ponúkame vám kompletný prepis jeho príhovoru. Poďakovanie "Chcem poďakovať každému jednému, kto sa... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Na scéne sa objavil aj ďalší prokurátor, Ivan Mandalov, ktorý na prípade spolupracoval, je to dokonca bývalý spolužiak Roberta Fica. Študovali právo v rovnakom ročníku na Univerzite Komenského. Mandalov však tvrdí, že Róbert Fico bol len jeden z približne stovky jeho spolužiakov a nemá s ním žiadny vzťah. Prizvukuje , že naposledy ho videl pred piatimi až desiatimi rokmi.

Obaja spomenutí prokurátori nevidia dôvod na to, aby sa cítili v konflikte záujmov v tomto konkrétnom prípade. 

Nadácia Zastavme korupciu upozornila, že podá podnet na generálnu prokuratúru, pretože zistené prepojenia vzbudzujú dojem, že Krajská prokuratúra v Nitre sa ako celok nejaví ako objektívne nestranná.

Ako žijú aktéri Gorily 10 rokov "po"?
Príbeh kauzy Gorila je "chronicky známy" - v byte na Vazovovej sa stretávali vtedy aktívni ľudia z politiky a biznisu. Čo bolo ďalej, vieme. Ako však žijú aktéri tejto kauzy dnes, zisťoval denník SME. Jaroslav Haščák podľa denníka SME kauzu... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Eka Balašková

-------------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD