R. Bránik: „Táto krajina nie je pre starých. A postupne sa stáva neobývateľnou,“ oceňuje Igorove nápady
16 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Dokedy platí, že vakcína je sloboda? Odpoveď pozná Radovan Bránik.

"Len do okamihu, kým niekomu “neodpadne od chuti.” Matovič opäť dostal nápad. Bude zaujímavé pozorovať, aký vplyv na uznášaniaschopnosť parlamentu bude mať tento najnovší; zhruba 25 poslancov totiž spadá práve do tejto kategórie." Otvára svoj status R. Bránik.

A teraz k číslam 

"V roku 2019 žilo na Slovensku 920 559 obyvateľov vo veku 60 až 74 rokov. 317 567 ich bolo vo veku od 75 až 89. A takmer tridsaťtisíc bolo dlhovekých, nad 90 rokov. To je dokopy zhruba jeden a štvrť milióna živých bytostí, z ktorých veľká časť uverila najprv v prvú dávku a potom v tú druhú, neskôr sa dozvedela, že vakcína až takou slobodou nebola a váhavo frčia na tretiu." Vyratúva Bránik.

"A s čerstvým boostrom v paži sa dnes prekvapene dozvedia, že im to bolo prd platné, lebo sa ich Mr. Houbelajs rozhodol chrániť pred nimi samými. Majú byť jednoducho doma a nezavadzať mladým. Zaočkovaný či nezaočkovaný, všetko jedno. Čokoľvek je dobré, len aby sa zdravotníkom viac platiť nemuselo."

Matovič sa vyhráža dôchodcom domácim väzením
Podľa Igora Matoviča, ak by na Slovensku náhodou udrel v plnej vážnosti variant omikron, treba ochrániť tých najzraniteľnejších, čiže obmedziť pohyb pre ľudí nad 60 rokov bez ohľadu na to, či sú alebo nie sú zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19.... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Absurdita za absurditou

"Tento grandiózny nápad - koľký už vlastne v poradí? - je skutočne top. Mohli by sme ešte v skrátenom legislatívnom konaní prijať novelu zákona, ktorý umožní z civilov zostavovať občianske hliadky dozerajúce na to, či nám tí nepotrební starci náhodou nebehajú po uliciach." Ironizuje R. Bránik: "Dobrovoľníkov by sa isto našlo dosť a ušetrili by sa ďalšie prachy, tentoraz na policajných platoch. No a kto nad 60 napriek tomu vystrčí nos z bytu, dáme mu pokutu a potom ju znásobenú budeme vymáhať cez exekútorov. A kto nezaplatí, pôjde na ulicu; viete si predstaviť, koľko bytov sa náhle uvoľní?"

Blahodarný efekt

"Mladí budú mať byty, nebude im treba platiť hypotéky, no a starých ochránime pred koronou, aby mohli v pokoji dožiť na uliciach a pod mostami. Ani dôchodky im tam nebude treba doručovať - a ušetríme znova. Stačí zatvoriť doma 23,18 % obyvateľov krajiny na neurčitý čas a problém je vyriešený," neopúšťa R. Bránik ironický tón. "Núdzový stav už predsa máme a keď bude treba, predĺžime ho o ďalších 90 dní; neznesiteľná ľahkosť verejného obstarávania nepustí."

Tvrdá realita

"Táto krajina nie je pre starých. A postupne sa stáva neobývateľnou pre ďalšie a ďalšie skupiny občanov. Teším sa na každé ďalšie ráno, keď sa Igor prebudí s novým nápadom. Som známy odporom k prehnanej medikamentóznej liečbe, ale sú výnimky, pod ktoré by som sa podpísal ochotne," uzatvára svoj status Bránik. "Pretože sa už pomerne dlhý čas skladáme na najdrahšiu svojpomocnú psychoterapiu per capita v histórii Slovenska."

Novinársky rozhovor M. Tódovej s pani prezidentkou? Skôr vzájomné hladkanie ega
Denník N si stále drží líniu. Tou je evidentne prístup "pod čiernu zem zvoziť" nepohodlných politikov, "do nebies vyniesť" tých, s ktorými súhlasíme. V podobnom duchu sa niesol aj rozhovor Moniky Tódovej s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.