Tak ako to je? Najprv 300 eur, potom tým istým ľuďom domáce väzenie? Matoviča kritizuje koaličný poslanec
17 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Poslanec NRSR Radovan Kazda (SaS - OKS) sa pustil na svojom profile do dnešného výroku ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) o tom, že ak sa rozšíri variant omikron, mali by mať starší ľudia lockdown. Poukázal tak na kontraindikácie Matovičových rozhodnutí, ktoré neraz naštvali národ.   

Pred niekoľkými dňami parlament schválil návrh ministra financií rozdeliť tristoeurovú motiváciu pre každého seniora, ktorý sa dá zaočkovať tromi dávkami.

„Dnes pán Matovič vydal seniorom signál, že aj keď sa dajú zaočkovať, tak im to bude na nič. Povedal, že ak príde nová pandemická vlna omikronu (ktorú odborníci jednoznačne očakávajú), tak navrhne, aby mali obmedzený voľný pohyb,“ píše Kazda.

S týmto Matovičovým návrhom sa stotožnil aj predseda parlamentu Boris Kollár. Podľa Kazdu ide o originálny návod, akým najprv vytiahnuť z rozpočtu 300 miliónov eur na boj proti pandémii a následne ich s mizerným výsledkom vysypať do oceánu.

„No predovšetkým je to spôsob ako vystresovať seniorov do špiku kostí. Nečudoval by som sa, ak by niektorí seniori po tejto informácii už nechceli meno pána Matoviča nikdy počuť," píše na záver poslanec NRSR.