Matovičovo teflónové ego radí dôchodcov na úroveň domácich zvierat
16 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

To že sa pán Slovenska, hradov, zámkov, riek, polí a všetkých domov a domácností vrátane luftu nad nimi definitívne zbláznil, je známe dávno. Stačí si čítať jeho statusy a počúvať jeho verejné vystúpenia. Teda, ak máte sklon k sadomasochizmu. Alebo ak sa zaoberáte vedeckým štúdiom verbálnych foriem prejavu duševných porúch. Na Matoviča nemá ani Mičurin, ten krížil hrušky s jablkami. Náš expert na všetko chce skrížiť dôchodcov s domácimi zvieratami.

"Osobne som navrhol, že... sa musíme nachystať na jediné riešenie, a to je, bohužiaľ, obmedziť pohyb ľudí nad 60 rokov. Nedokážeme tie státisíce ľudí extrémne rýchlym spôsobom zaočkovať. Keď chceme chrániť ich zdravie a zároveň ochrániť systém nemocníc, aby bol ako-tak funkčný, budeme musieť prijať možno aj takéto ťažké rozhodnutie - zakázať voľný pohyb ľuďom, ktorí sú najzraniteľnejší, bez ohľadu na to, či sú očkovaní alebo nie." Povedal Igor Matovič, expert na pandémie, čierne diery, štiepenie jadra a paralelné svety ako také. A opisovanie.

Keď už tie paralelné svety

Včerajší večer, hlavné spravodajstvá televíznych staníc vysielajú rozhovory z Covid oddelení našich nemocníc. "priemerný vek našich pacientov je 40", hovorí v jednej dokrútke lekárka. Iný lekár pripomína detských pacientov a "najmä pacientov v produktívnom veku". Pozerá sa pán Matovič po dlhých zimných večeroch iba na seriál Medvedík Pú? Alebo k jeho zjavným duševným problémom pribudli aj poškodenia z oblasti ORL lekárstva?

Zatvoriť dôchodcov do klietkového chovu je genocída!

Genocída alebo genocídium je čiastočné alebo úplné vyvraždenie skupiny osôb alebo jej ťažké duševné či telesné poškodenie s cieľom zničiť ju, zvyčajne aj z kultúrnych či politických príčin. Ak zavriete dôchodcu a dáte mu zákaz vychádzania, odsúdite ho na duševné poškodenie nezvratného charakteru. Takže áno, ide o genocídny návrh.

Pardon, mám telefón. " Pán Brožík?" Počujem starecký uplakaný hlas. "Som po štvrtej porážke, vypli nám televíziu, už mi zostal iba jeden kanál", plače mi do telefónu dôchodkyňa a pokračuje "som stará, po porážkach, nevládna, mala som iba tú televíziu, aj tú mi vzali. Ja nemám na internety, ako budem žiť? Pozerať sa iba do plesnivej steny?"

Takže, kde sme to?...aha, genocída. Ani vaše exhibičné "triptychy" štvordielnych umeleckých tlačoviek už nemajú ako pozerať. Možno ešte poklábosiť so susedou, ale aj to im idete zakázať.

Kedy už začnete brať do úvahy fakty!?"

Mať za poradcu plyšového medvedíka, mať ho aj na tlačovke, dobre, O.K. každý sme nejaký! Moja stará mama vravela, nábožná to osôbka, "všetci sme Božie hoviadka..." Ale čo tak namiesto zatýkania si tých záchranárov najskôr vypočuť? Myslím v zmysle počúvať, nie na polícii vyslúchať. Povedali by vám, aké ročníky vozia v sanitkách.

Pardon, zas telefón. "Dobrý deň, pán Brožík, počuli ste toho ...(nereprodukovateľné)..., nech si vezme plyšáka a zavrie sa do tapacírovanej izby. Ja bez vychádzky umriem!" Nuž teda, aha, kde sme to... Čo má človek odpovedať týmto starkým? Že majú vydržať? A čo vydržať a ako vydržať? Majú živoriť? Majú byť doma zavretí ako psi alebo mačky? Miska žrádla ráno, miska večer a v prípade mačiek ešte toaleta s "Katzenstreuchom". Dobre. A loptička na hranie, aby sa neunudili k smrti. Za tie dve-tri stovky od vás, pán minister, si toho nakúpia, môžu ich rozkúsať hneď aj zopár. (Ak ešte majú čím.)

Už ma neserte, hovorím to vašimi slovami (aj to sa ešte hanbím použiť veľkú časť z nich)

Prestaňte už, politici Slovenska, brať na ľahkú vládu, čo si tu kadejaký nedovzdelaný šialenec dovoľuje nariaďovať. Lebo začnem závidieť Bielorusom Lukašenka. A Maďarom Orbána. Alebo Somálcom ich prezidenta menom Mohamed Abdullahi Mohamed. Ozaj, čo tak dôchodcom nad 60 odstaviť verejnú kanalizáciu? V splaškoch je totiž obrovské množstvo vírusov, tvrdia vedci. A predsa, oni sú najzraniteľnejší!

Alebo namiesto troch stovák eur im každému kuriérom (najlepšie armádnym) poslať jeden Parabellum Luger ? S dvomi nábojmi. Starkým sa zvyknú triasť ruky a rozčúleným ešte viac. Tak radšej dva náboje, pre istotu. Inak, mám 60 plus a strašne sa mi chce povedať, čo ja na vás... Ale nie, nechcem sa vám podobať, musel by som sa od hanby prepadnúť do kanálov!

Matovič sa vyhráža dôchodcom domácim väzením
Podľa Igora Matoviča, ak by na Slovensku náhodou udrel v plnej vážnosti variant omikron, treba ochrániť tých najzraniteľnejších, čiže obmedziť pohyb pre ľudí nad 60 rokov bez ohľadu na to, či sú alebo nie sú zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19.... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

______________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

.