Najnovšie preferencie politických strán: Totálny pat
15 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Najnovší prieskum ktorý priniesli topky.sk s odvolaním sa naprieskum agentúry AKOdokazuje, že ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v decembri, vyhrala by ich s prehľadom strana Hlas-SD Petra Pellegriniho so ziskom 19 percent hlasov. Na druhom mieste by skončila strana SaS s podporou voličov 13,9 percenta. Tretia najsilnejšia strana by bola strana Smer-SD s 13,7 percenta hlasov,ktorá mierne čo sa týka percent mierne stúpla. 

Ďalej nasleduju Hnutie OĽANO ktoré by podporilo deväť percent voličov. Progresívne Slovensko by získalo 8,6 percenta hlasov, zaručujúcich miesto v parlamente  a hnutie Sme rodina 6,5 percenta, v závese sa vezie KDH so ziskom šiestich percent, ďalej nová strana na politickej scéne Republika s 5,9 percenta, ktorá by taktiež získala miesto v NR SR.

Do parlamentných lavíc by sa nedostali tieto strany : Aliancia s 3,7 percenta hlasov a SNS s 3,6 percenta. Do NR SR by sa nedostali ani ĽSNS s 3,4 percenta a Za ľudí s 2,4 percenta. Dobrú voľbu by volilo 2,2 percenta voličov, Spolu - občiansku demokraciu 0,7 percenta. Socialisti. sk a Strana zelených by mali po 0,4 percenta. Maďarské fórum a KSS by mali rovnako po 0,3 percenta hlasov. 

Moderátor Bielik: Čo prezradil na politikov?
Raz som v jeden deň dostal komentáre, že som ficovec, a zároveň, že som matovičovec. Tak naozaj neviem, čo si mám z toho vybrať. Usmieva sa dlhoročný moderátor a novinár Peter Bielik v rozhovore pre Plus1Deň. Niektorí mu aj verejne vyčítajú, že... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Čo sa týka počtu obsadenia parlamentných lavíc tak Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal 35 mandátov v parlamente, SaS a Smer-SD by mali rovnako po 25 poslancov. OĽANO by obsadilo 16 kresiel, Progresívne Slovensko 15 miest, Sme rodina by malo 12, Republika a KDH súhlasne po 11 poslancov. 

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.

Žilinka dal preskúmať zákonnosť rozhodnutí v súvislosti so zadržaním záchranárov
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Bratislave bezodkladne preskúmať zákonnosť, odôvodnenosť a primeranosť úkonov a rozhodnutí v trestnom konaní v súvislosti so zadržanými zdravotníckymi záchranármi. TASR o tom... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr