Kňaz Kuffa poslal otvorený list Hegerovi. O čo žiada premiéra?
15 | 12 | 2021 I Ján Papuga

O liste známeho kňaza Mariána Kuffu premiérovi Eduardovi Hegerovi informoval na svojom facebookovom profile poslanec za stranu Život Filip Kuffa. Kňaz v tomto liste požadoval „etické“ vakcíny.

Svoj list kňaz označil ako Možnosť zvýšenia zaočkovanosti – pomoc pre určitú skupinu nezaočkovaných. V liste píše o tom, že Kongregácia pre náuku viery zverejnila „Nôtu o morálnosti použitia vakcín proti COVID-19“, ktorú preskúmal a schválil aj pápež František. Tento dokument požaduje, aby sa dalo očkovať aj etickými vakcínami, teda nie tými, pri ktorých sa použili bunkové línie z umelopotretených ľudských plodov.

Erik Kaliňák: Na štyri očkovania za rok nepristúpi nikto
Pri vakcínach už sa nehovorí o imunite, ale len o dočasnej ochrane. Ruší sa tak storočie platný úzus o tom, že očkovanie nás chráni po celý život? Viac vo videu Erika Kaliňáka, podpredsedu Smer-SD. Dnes sa politici vyhovárajú, že vakcína nás nikdy... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Zakazuje sa vnucovanie vakcíny, schválil to aj pápež

„Tento pápežom schválený dokument teda:

1. Nikoho povinne nenúti dať sa zaočkovať takými vakcínami. (Uvádza, že to nie je naša morálna povinnosť, iba naša morálna možnosť.)

2. Nikomu nedovoľuje takéto vakcíny iným povinne vnucovať. (Zakazuje nútenie do takého zaočkovania.)

3. Nikomu nezakazuje takéto vakcíny odmietať z dôvodu svedomia. (Dovoľuje takéto očkovanie odmietnuť.)

Prečo potom vo Vatikáne nariadili povinné očkovanie? Ponúka sa logická odpoveď: mali zrejme na výber aj eticky bezchybné vakcíny. A vtedy táto otázka svedomia mizne. Ináč by zrejme konali proti dokumentu, ktorý sami vydali,“ píše sa v liste.

Pandémia bude sezónne kolísať, naučíme sa počítať jej vlny a žiť s ňou
Pandémia ochorenia COVID-19 bude kolísať, naučíme sa počítať jej vlny a žiť s ňou. Tvrdí to prezident Slovenskej lekárskej komory (SLK) Pavel Oravec. Zmení sa na epidémiu rôznej intenzity. Ľudí vyzýva, aby sa dali zaočkovať proti ochoreniu... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Výhrada svedomia by s inou vakcínou zmizla

Kuffa prosí premiéra, aby zabepečil nezaočkovaným z dôvodu svedomia také vakcíny, ktoré sú pre nich eticky bezchybné. Ako to urobili v Maďarsku. Sú to napríklad vakcíny Sinopharm, ktoré tiež schválila organizácia WHO. Alebo má nezaočkovaným dovoliť úradne sa zaočkovať aj napr. v Maďarsku. Podľa kňaza výhrada vo svedomí pominie, čím sa zvýši zaočkovanosť občanov SR.

„Hoci sa niektorým títo nezaočkovaní ľudia možno javia ako nezodpovední, opak je pravdou: Sú vysoko zodpovední. Veľmi dobre totiž vedia, že za hlas svojho svedomia sa budeme všetci zodpovedať predovšetkým Všemohúcemu Bohu. Veď vďaka takýmto ľudom, pre ktorých je hlas ich svedomia viac ako ich sloboda, alebo aj život, práve vďaka takým bola porazená fašistická a neskôr aj komunistická totalita. Každá, preto bola a bude porazená. Raz aj tá liberálna, ktorá sa nám tu už pomaličky a nenápadne natláča. Už Vaším pokusom o zabezpečenie eticky bezproblemových vakcín dáte najavo tejto skupine nezaočkovaných ľudí, že rešpektujete aj ich svedomie a dôstojnosť. Ale aj v súlade s vyššie uvedeným dokumentom dáte tak verejne najavo výrobcom, ale aj ich objednávateľom, že nie všetky ich postupy sú morálne dobré, aj keby možno mali morálne dobrý cieľ,“ píše Kuffa v liste.

Hrubý nátlak treba odmietnuť

Ak by sa to aj nepodarilo, Kuffa žiada, aby premiér nedovolil použiť hrubú silu na to, aby sa očkovalo, ako to hlásajú liberáli. Podľa neho by to bol začiatok morálnej prehry. „Kto totiž nerešpektuje dobrý hlas svedomia, nerešpektuje Boží hlas. Nerešpektuje Boha. (...) A naša spoločnosť by sa následne celá zrútila, ako most bez dobrej armatúry. Modlím sa, aby takýto scenár nenastal,“ verí kňaz zo Žakoviec.  

MUDr. Lakota: Tomuto vírusu sa pripisujú nadprirodzené schopnosti
MUDr. Ján Lakota, CSc. z virologického ústavu SAV, bývalý primár z národného onkologického ústavu BA nie je z tých, ktorých bude hlavný prúd chváliť. Napriek tomu, že vie, o čom hovorí. Vo videu vysvetľuje, na čom všetkom sa dá vyvolávať strach a... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.