Erik Kaliňák: Na štyri očkovania za rok nepristúpi nikto
15 | 12 | 2021 I Eka Balašková

Pri vakcínach už sa nehovorí o imunite, ale len o dočasnej ochrane. Ruší sa tak storočie platný úzus o tom, že očkovanie nás chráni po celý život? Viac vo videu Erika Kaliňáka, podpredsedu Smer-SD.

Dnes sa politici vyhovárajú, že vakcína nás nikdy nemala chrániť pred nakazením, ale len pred ťažkým priebehom, prípadne pred smrťou. E. Kaliňák pripomína, že pri vakcíne od Pfizeru sa hovorilo o 95 percentnej účinnosti. "To znamená, že deväťdesiatpäť percent očkovaných sa už nikdy nemalo nakaziť covidom." Upresňuje E. Kaliňák: "Na vzorke 44 tisíc ľudí rozdelenej pol na pol, očkovaní-neočkovaní, sa im dokopy nakazilo stosedemdesiat ľudí. Z toho stošesťdesiatdva neočkovaných a osem zaočkovaných. Ich záver? Tých osem očkovaných je zo stosedemdesiat celkovo nakazených päť percent." 

"Vlastný gól" poslancov OĽaNO?
Poslanci OĽaNO Monika Kozelová a Jozef Pročko pobavili "slovenské internety". Svojimi statusmi chceli dokázať, že Matovičov nápad s rozdávaním 500 eurových odmien za očkovanie dôchodcov, preberajú aj v Rakúsku. Situáciu si všimli aj... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

A čo mladí ľudia?

Pri teenageroch podľa Kaliňáka Pfizeru stačila vzorka dvetisícdvesto ľudí. Nakazilo sa v nej len šestnásť neočkovaných, vakcína je podľa autora štúdie a výrobcu očkovacej látky v jednom, vo vekovej kategórii detí od 12 do 18 rokov, stopercentne účinná. "Nečudujem sa preto, že reálne výsledky dnes v mnohých vyvolávajú rozčarovanie." Konštatuje E. Kaliňák.

Aká teda je reálna účinnosť vakcín

Vyhodnotila ju švédska štúdia, na takmer 1,7 milióne obyvateľoch. Z toho bola polovica zaočkovaná. Politik ukazuje na grafe z tejto štúdie, že už po niekoľkých mesiacoch začína účinnosť vakcíny klesať a po šiestom mesiaci je nakazených násobne viac očkovaných, ako neočkovaných. Dáta o ťažkých priebehoch covidu, ktoré vo videu prezentuje Kaliňák, sú veľmi podobné. 

Prezentovaná pravda o nešírení očkovanými

Aj táto mantra podľa E. Kalíňáka platí maximálne tri mesiace po očkovaní. "Potom, či očkovaný, alebo nie, vírusová nálož je takmer identická," ukazuje grafy vývinu vo videu politik Smeru s tým, že Pfizer hovorí otvorene už o štvrtej dávke. Vážne sa pýta - ako môže, pri takejto kvalite, niekto hovoriť o povinnom očkovaní? "To chcú očkovať ľudí štyrikrát do roka? Na toto žiaden národ nepristúpi!" Varuje mladý poslanec za Smer: "Čím hrubší bude nátlak, tým silnejší bude odpor."

Tretia dávka už po troch mesiacoch? Čo si o tom myslia politici?
Včera sme písali o tom, že Ministerstvo zdravotníctva SR schválilo skrátenie času medzi podaním druhej a tretej dávky. Nás v redakcii zaujímalo, čo si o tomto kroku myslia niektorí... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.