Gastrosektor dáva VLÁDE ultimátum: AK nesplníte naše podmienky, TAK.....
13 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Dva roky nebojujeme len s pandémiou, ale aj s ochotou kompetentných pomôcť najviac diskriminovanému sektoru! Upozorňujú na to podnikatelia v hotelierstve a gastrosektore. K iniciatíve svojich kolegov z Tatier a Liptovského Mikuláša sa pripája aj Horehronie.

Na dnešnej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici to uviedol zástupca hotelierov banskobystrického regiónu a riaditeľ hotela Partizán Michal Kič. Uviedol, že hotelierstvo a gastronómia sú najviac postihnuté pandémiou a hlavne jej opatreniami. 

Už iba 3 dni!

Podnikatelia v týchto oblastiach sa pripájajú k piatim podmienkam smerovaným na vládu, ktoré požadujú akceptovať do štvrtka 16. decembra, informuje portál cas.sk.

„Dva roky nebojujeme len s pandémiou, ale aj s ochotou kompetentných pomôcť najviac diskriminovanému sektoru," upozorňuje prezident Aliancie slovenskej gastronómie Viliam Pavlovský. "Naozaj ten hrniec trpezlivosti už pretiekol, mnohí podnikatelia už minuli všetky svoje rezervy a sú výrazným spôsobom zadlžení,“ popísal situáciu.

Pavlovský je presvedčený, že v súčasnosti je posledná možnosť zachrániť sektor a zamestnancov v ňom.

Ústavný súd okresal splnomocnenie hygienikov: Štátna karanténa mimo domova je protiústavná!
Štátna karanténa nariadená mimo domáceho prostredia je protiústavná! Rozhodol tak ústavný súd. Napadol zároveň ustanovenia zákona o ochrane verejného zdravia, ktoré umožňovali obmedzenie základných práv a slobôd na základe veľmi širokých a vágnych... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Základné podmienky

Prezident aliancie predstavil päť kľúčových podmienok, ktorými sú otvorenie prevádzok od 18. decembra v režime OP, teda pre očkovaných a po prekonaní ochorenia, navýšenie podpory na 20 % z poklesu tržieb, obnovenie schémy prvej pomoci plus plus, ako to bolo na konci druhej vlny pandémie, vyrokovaná 10 % DPH pre gastrosegment od 1. apríla budúceho roka a pre budúcnosť jasné pravidlá bez diskriminácie gastrosektora.

„Pripájame sa k hotelierom, penziónom a gastro prevádzkam vo Vysokých Tatrách, v Liptove, v Žiline, ale aj v iných častiach Slovenska a dávame vláde jasné požiadavky, ktoré musia byť akceptované do 16. decembra," dodal prezident .

"Inak budeme postupovať ďalšie spoločné kroky na to, aby sme docielili záchranu gastra,“ uviedol Pavlovský a doplnil, že v prípade neakceptovania podmienok zvažujú aj otvorenie prevádzok napriek zákazu.

Ficovi neustále rastú preferencie: Spoločne zvíťazíme - nech ich aj šľak trafí!
Robert Fico sa ukázal ako skutočný opozičný líder. Nikoho iného sa Matovič s Lipšicom tak neboja ako práve jeho - a preto po ňom idú ako po údenom! Vysvetľuje vo svojom statuse na sociálnej sieti opozičný poslanec a smerák Ľuboš Blaha. Tretí... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Jedna z najhorších pomocí v celej EÚ

„Odvetvie hotelierstva a gastronómie je žalostne nízko vykompenzované, lebo 10 % z rozdielu tržieb je jedno z najnižších v Európskej únii. Reálne to nepokryje ani 30 % fixných nákladov hotelových zariadení a gastra,“ objasnil.

Zároveň upozornil, že zamestnanci, za ktorých poctivo platili zdravotné a sociálne poistenie, sú ponechaní na pleciach podnikateľov cestovného ruchu.

„Pomoc neprichádza tak rýchlo, ako vláda zatvára prevádzky hlavne v gastronómii. Preto čakáme, že pokiaľ sa bude zatvárať, tak rovnako rýchle a promptne sa bude reagovať aj v rámci pomoci,“ doplnila členka prezídia Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska Veronika Šiklová.

Pohreb cestovného ruchu

K iniciatíve sa pripojil a podporuje požadovaných päť opatrení aj Cech hostinských, ktorý zastupuje gastroprevádzky v krajskom meste.

Tlačové konferencie s názvom Pohreb cestovného ruchu odštartovali minulý týždeň vo Vysokých Tatrách a postupne prepájajú celú slovenskú gastroscénu.  Tá chce vláde takýmto spôsobom odkomunikovať podmienky nevyhnutné pre prežitie a zachovanie gastrosegmentu a celého cestovného ruchu na Slovensku.

Záchranári ostro kritizujú vládu! Tieto riadky naplnia čitateľa pocitom hnusu a odporu voči nej
Potiahnu pred parlament! Záchranári sa totiž dočkali vládnej "vďaky". Vláda ich "odmenila", zjavne "podľa zásluh". Nasledujúce riadky naplnia čitateľov pocitom hnusu a odporu. "Doteraz im totiž politici ďakovali za ich ťažkú prácu pri záchrane... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.