Donúti americký prezident J. Biden Ukrajinu prijať súčasný stav?
12 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová
Po rokovaní medzi americkým prezidentom Joem Bidenom a jeho ruským náprotivkom Vladimírom Putinom predstavitelia americkej administratívy navrhli, aby Washington vyvinul tlak na Ukrajinu, aby oficiálne udelila Donbasu autonómiu. Čo je úlohou amerického prezidenta Joea Bidena, informoval český portál prvnizpravy.cz.

"Predstavitelia administratívy navrhli, že Spojené štáty vyvinú tlak na Ukrajinu, aby oficiálne dala autonómiu východným ukrajinským oblastiam, ktoré teraz ovládajú proruskí separatisti," píše podľa portálu prvnizpravy.cz agentúra. A český portál dodáva: "...čo znamená, aby sa naplnila politická časť minských dohôd, ktorá stanovuje osobitný stav pre región."

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/11/zmanipuluju-volby-v-madarsku

Úlohou Bidena je v tomto duchu prinútiť Ukrajinu

Joe Biden má v tomto duchu prinútiť Ukrajinu, „aby prijala súčasný stav vecí na východe a zároveň, aby to nevyzeralo ako ústupok Putinovi,“ píše podľa portálu prvnizpravy.cz agentúra s tým, že to nebude jednoduchá misia.

Americké ministerstvo zahraničia tiež podľa Associated Press povedalo Kyjevu, že Ukrajina nevstúpi do NATO ďalších 10 rokov. "Vysokí predstavitelia ministerstva zahraničia povedali Ukrajine, že členstvo v NATO pravdepodobne nebude v budúcom desaťročí schválené," píše podľa portálu prvnizpravy.cz agentúra AP.

A bolo tiež oznámené, že podľa ruského prezidenta Putina J.Biden navrhol vytvoriť špeciálnu platformu pre diskusiu o otázkach NATO a Ukrajiny.

Maďari kritizujú Igora Matoviča. Bolo by vhodné odísť - so sklonenou hlavou (Felvidek.ma)
O slovenskej politickej kultúre píše maďarský denník Felvidék.ma. Podľa Felvidék.ma je politická kultúra na Slovensku ako Columbova žena. Každý o nej hovorí, ale zatiaľ ju nikto nevidel. "Parlamentné a mimoparlamentné prejavy politikov nemajú nič... Čítať ďalej
12 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.