Maďari kritizujú Igora Matoviča. Bolo by vhodné odísť - so sklonenou hlavou (Felvidek.ma)
12 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

O slovenskej politickej kultúre píše maďarský denník Felvidék.ma. Podľa Felvidék.ma je politická kultúra na Slovensku ako Columbova žena. Každý o nej hovorí, ale zatiaľ ju nikto nevidel. "Parlamentné a mimoparlamentné prejavy politikov nemajú nič spoločné s kultúrou. Dokonca sa o nich nedá povedať ani to, že ide o krčmársku rétoriku," píšu. Politická kultúra na Slovensku je dehonestovaná. A najviac ju podľa nich dehonestuje Igor Matovič (OĽaNO). 

"Neexistuje žiadna krčma v ktorej by sa tam prítomní dopúšťali vážnejších urážok. V krčmách je zvykom, že slovné útoky, v ktorých jeden uráža druhého, sa končia fackami na dvore. V parlamente však akýkoľvek konflikt iba ​​zriedka prerastie do podobnej akcie. Aj keď, niekedy pri počúvaní vulgarizmov si želáme, aby vyšli z miestnosti od mikrofónov a vysporiadali sa medzi sebou v tmavej ulici. Tak, aby sme nemuseli my riešiť toto verbálne znečistenie a aby sme sa ním nebodaj nenakazili," píše denník Felvidek.ma v úvode. 

Maroš Žilinka a jeho rok vo funkcii generálneho prokurátora. Čo hovorí?
Maroš Žilinka bol do funkcie generálneho prokurátora zvolený pred rokom. Volila ho koalícia aj opozícia. Niektorí koaliční poslanci sa pri hlasovaní zdžali. Dnes ho kritizujú aj tí, ktorí ho volili. Aký bol jeho prvý rok vo funkcii generálneho... Čítať ďalej
12 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Dehonestujúcim je náš súčasný minister financií

Podľa maďarského portálu dehonestujúcim je náš súčasný minister financií, bývalý predseda vlády, ktorý musel odstúpiť z predchádzajúceho postu práve pre svoje neodborné správanie. "Sám nechcem byť slovný znečisťovateľ, ale rád by som pripomenul, že naposledy pri parlamentnej rozprave o 500-eurových poukážkach na odmeňovanie seniorov, ktorí dostanú vakcínu. M. Mazureka, ktorý nemal dostatočné pochopenie pre nápad génia, nazval fekáliami a použil aj vulgárnejší výraz a Fico bol skorumpovaný bastard," píše autor na Felvidek.ma.

"Nuž, nech už sú naše názory akokoľvek negatívne na tých, ktorých sa to týka, takéto a podobné prejavy z úst bývalého premiéra, dnes ministra financií sa hodia do krčmy, kde sa odmeňujú tak, ako sa to mužom po pár krčahoch piva, alebo niekoľkých poldecákoch patrí," píše Felvidék.ma.

Koaličný dezolát (nielen) s obmedzenou mentálnou výbavou
Mnoho slov sa mi tlačí do klávesnice, ale začnem predsa len, i napriek téme, s najvyšším vypätím duševných síl slušne. Vážení predstavitelia koalície s výnimkou Igora Matoviča - to sa fakt nehanbíte? To si naozaj odmietate priznať, že vás on... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

So zdvihnutou hlavou už asi nie, ale bolo by bolo vhodné odísť...

Takéto slovné kytice podľa denníku Felvidek.ma otvárajú nože, podobne, ako niekdajší výrok, že „pre niektorých starých je lepšie zomrieť, ako by im mal štát vyplácať dôchodok“.

"Samozrejme, aj keď toto neprezentoval, ako svoj vlastný názor, pre staršiu generáciu to bolo rovnako urážlivé, ako keď všetkých podnikateľov strčil do jedného klobúka a označil ich za daňových podvodníkov," píšu.

Autor článku na maďarskom portáli Felvidék.ma si myslí, že Matovičovi treba konečne dať na vedomie, že vo svojej funkcii nemôže vystupovat ako tupec, keďže už nie je len jedným z poslancov, ktorý v parlamente občas predviedol cirkusové predstavenie. V závere autor dodáva: "Keď počujete takéto nešťastné prejavy, nie je vôbec prekvapujúce, že väčšina ľudí vláde vôbec nedôveruje. A to sa prejavuje napríklad v súvislosti s očkovaním. Určite by sa to malo robiť inak. Keď to nejde, tak vyvodiť zodpovednosť. Alebo aj keď so zdvihnutou hlavou už asi nepôjde, ale bolo by bolo vhodné odísť...

Rizman zverejnil fotku : Tak toto ste nečakali! (FOTO)
Partner prezidentky Juraj Rizman zverejnil na sociálnej sieti Instagram fotku, na ktorej ukázal aj svedectvo svojej búrlivej mladosti! Informovala pluska.sk Bývalý riaditeľ Greenpeace a prezidentka Zuzana Čaputová tvoria spolu pár už dva roky. Aj... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Denis Merva

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.