Režim OTP vo vlakoch a autobusoch? Ministerstvo čaká na vyhlášku...
11 | 12 | 2021 I Norbert Pančík
Ako informuje refresher.sk režim O-T- P  vo vlakoch a autobusoch ešte stále neplatí.

Došlo k tomu, že štát nevie zaviesť režim OTP vo vlakoch a autobusoch, pretože ministerstvo dopravy nedostalo vyhlášku od hlavného hygienika. Úrad verejného zdravotníctva však tvrdí, že na to nemá právomoc. Rezort dopravy na svojom facebooku informoval, že o vydaní vyhlášky sa dohodol s ministerstvom zdravotníctva.

Uvádza, že je pripravený na urýchlenú aplikáciu tejto vyhlášky do praxe, ale až po vyhláške od hygienika. Úrad verejného zdravotníctva sa snaží v tejto prekérnej situácii nájsť riešenie. „Po analýze právneho stavu však musíme konštatovať, že na takýto krok nemáme právomoc. Zákon o ochrane zdravia, ktorý určuje hygienikom kompetencie, nám splnenie tejto úlohy neumožňuje,“ povedala  hovorkyňa úradu verejného zdravotníctva Daša Račková.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/11/agenti-americkej-cia-posobili-v-ruskej-vlade

Úrad údajne bude naďalej hľadať spôsoby, ako postupovať aj na ďalej. Pretože ustanovenie, ktoré by sa v tomto prípade mohlo aplikovať, nie je v súlade s ústavou a preto ho nevedia reálne uplatniť v praxi.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.