Otvoriť kostoly je chyba - tvrdí poslankyňa Marcinková
11 | 12 | 2021 I Norbert Pančík
Vstúpiť do svedomia  premiérovi Eduardovi Hegerovi sa rozhodla vo svojom príspevku v ereport koaličná poslankyňa Vladimíra Marcinková, ktorá po odchode z miniatúrnej strany Za ľudí zotrvala v poslaneckom klube SaS. Od včera 10. decembra sa totiž otvorili kostoly pre všetkých očkovaných a tých, ktorí prekonali vírus covid, čo ju rozhorčilo.

Starí rodičia sa nakazili v kostole

Ako opisuje  „Moji starí rodičia dostali pred necelým rokom covid. Tesne pred termínom na očkovanie. Viete, kde sa nakazili? V kostole na nedeľnej omši. Bolo to jediné miesto, kam počas pandémie išli. Ani do potravín nechodili, nechávali sme im potraviny pred dverami, s nikým sa nestretávali, ale do kostola museli ísť. „Vynechať nedeľnú omšu, a na prikázaný sviatok, je ťažký hriech“ tvrdili jej starí rodičia. Inak sa nedalo, opísala  ako obaja starí rodičia boli rizikoví pacienti.

Vysoko rizikoví pacienti 

Ďalej poslankyňa pokračuje „Dedko bol na tom veľmi zle, v telefóne mi hovoril, že už nechce ďalej žiť, že tú bolesť na hrudi nezvládne. Babka je onkopacientka so strojčekom na srdci. Vysoko rizikový pacient. Báli sme sa najhoršieho. Bol to veľmi ťažký boj,“ hovorí Marcinková. Politička pripomenula, že iné „hromadné podujatia“ ostávajú zakázané. „Som presvedčená, že nevieme zaručiť, že kňaz v každej dedine bude poctivo kontrolovať, či má daný človek očkovací preukaz, a že sa do chrámu dostanú výlučne zaočkovaní. Neverím, že hygienici alebo policajti prerušia svätú omšu, aby skontrolovali dodržiavanie opatrení. Neverím, že tí najzraniteľnejší budú na omši v bezpečí,“ apeluje poslankyňa.

MS SR chce zabrániť prevodom obchodných podielov na tvz. biele kone
Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR navrhuje uskutočniť zmeny, ktoré umožnia postihovať konania spočívajúce v špekulatívnom prevode obchodných podielov v obchodných spoločnostiach na tzv. biele kone. Zámerom je tiež zabrániť v ustanovení takýchto... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | tasr

Ponechajme ešte kostoly zatvorené 

Nasleduje urgentná prosba „Ochráňme životy veriacich. Ponechajme kostoly ešte na nejaký čas zatvorené.“ reaguje Marcinková.  „Spomedzi opatrení, ktoré zdieľal premiér Heger, považujem práve toto opatrenie, za obrovskú chybu pred blížiacimi sa sviatkami. Akékoľvek iné podujatia, chaty, silvestre, koledy, kde bude viac ľudí, než žije v jednej domácnosti, vnímam rovnako ako nebezpečné a mali by sme ich obmedziť,“ Žiada premiéra Hegera Vladimíra Marcinková.

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD