U prezidentky sa čosi pečie, vianočné pečivo to však nie je. Že by prevrat?
10 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Hlasovanie o Matovičovej fantasmagórii v parlamente prekvapilo. A to až do takej miery, že hádanku sa snažia rozlúštiť aj v samotnom OĽaNO, ktoré návrh o dvesto či tristo eurovej celonárodnej korupcii dôchodcov, spojenej s vydieraním, predkladalo. Jeden z Matovičových korunných princov a tieňový Lipšic v radoch OĽaNO - Gábor Grendel pátra dokonca až v prezidentskom paláci. Nie je však sám. To isté robí aj časť opozície. Kľúčové sú v tomto bádaní tri písmená - PPP. Prezidentka, Pellegrini, Prevrat.

Prvý signál, že sa čosi deje, bolo samotné hlasovanie Hlasu. Nikto neveril, že za matovičovo šialenstvo dajú svoje palce hore politici okolo Pellegriniho. Tým však stratili kredit ešte u nateraz všetkých váhajúcich voličov. Pellegrini sa zjavne pustil do boja o preferencie so svojim najväčším rivalom, Smerom, ale zobral to spiatočkou. Prieskumy o pár týždňov ukážu, čo všetko HLAS stratil včerajším dňom.

Dve otázky - za čo a s kým

Za čo? Odpoveď môžeme tušiť - za účasť na prechodnej moci. Pre Pellegriniho neexistuje nič hodnotovejšie, nič lákavejšie, nič dôležitejšie. A nič bezpečnejšie - vymaní sa zo zameriavača čističov od mafií. On totiž už prebehol na ich stranu. Nuž a s kým? Aj to sa dá vcelku zrozumiteľne, na základe signálov jasnejších, ako sú svetlá semaforu, usúdiť. Frekvencia Pellegriniho návštev u prezidentky je nezvyčajná tak v množstve, ako aj v súvislostiach.Takže, to už máme dve "P".

Starosta Becík rieši novelu zákona, ale niečo tu nesedí. Nepomýlil sa?
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík v najnovšom videu na sociálnej sieti okrem kritiky ponúkol aj riešenie, ako sa dá pomôcť aj dôchodcom. Nie to mierne alibistické? Veď pán Becík je člen predsedníctva strany, ktorá, novelou zákona, peniaze... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Tretie "P" ako prevrat

Prevrat nemusí byť iba generálova armáda v uliciach a koncentráky na štadiónoch, to je metóda Latinskejh Ameriky, aj keď, naša moc a najmä jej spravodlivosť brazílsky model praktizuje až príliš očividne. Štátny prevrat alebo prevrat alebo francúzsky coup d'état je náhla, často násilná a prudká, politická zmena politického systému a vládnucich skupín ľudí. Pri štátnom prevrate dochádza k zmene moci v štáte mimo pravideľný takt volieb do parlamentu.

Poďme sa spolu chvíľu čudovať

Tomáš Taraba na sociálnej sieti napísal ku včerajšku toto vyjadrenie: "Podpredseda parlamentu Grendel dnes zverejnil zaujímavú informáciu: pred pár dňami sa mala Zuzana Čaputová tajne stretnúť s Petrom Pellegrinim a keď sa to prevalilo a médiá o tom chceli napísať, prišli tlaky na cenzúru. Asi také, ako keď pani Zuzana tlačila na denník Trend, aby stiahli článok, kde napísali o tom, ako nenormálne pri ataku na moju osobu prestrelila. Trend článok musel stiahnuť a vtedy to nikomu nevadilo, čo za praktiky 86-ta najmocnejšia žena sveta uplatňuje. Včerajšia otočka strany HLAS, kedy obetovali ľudí a podporili segregáciu spoločnosti určite nebola náhodná. Pán Grendel sa pýta, čo také riešili, že to muselo zostať utajené. Uvidíme čoskoro a čo to sme videli včera."

Nechápe ani koaličná hlava

"Pamätáte si môj nedávny status o zvláštnej zhode náhod, keď v jeden a ten istý deň sa Peter Pellegrini v rádiu zahral na zodpovedného štátnika (vyzval 60+ na očkovanie, dištancoval sa od extrémistov) a prezidentka Zuzana Čaputová zvozila premiéra Eduarda Hegera za manažovanie koaličných vzťahov a pandémie? Možno to nakoniec nebola až taká náhoda." Píše zas na sociálnej sieti Gábor Grendel, dvojka až trojka v politickej hierarchii OĽaNO.
"Pár dní pred spomínanými udalosťami prezidentku navštívil v jej úrade Peter Pellegrini. Hoci o tom iniciatívne  neinformovali, niektoré médiá sa o tom dozvedeli, chceli o stretnutí informovať, ale po zásahu jeho aktérov dostali stopku. Ukážkový príklad cenzúry."
"Čo také strašne tajné spolu riešili Peter Pellegrini so Zuzanou Čaputovou, že sa rozhodli použiť “žolíka” nehodného predstaviteľov slobodného demokratického štátu, nehodného vyznávačov slobody slova, slobody tlače? Ako hovorí klasik: keby dolaďovali svoje najbližšie kroky v prospech opozičného lídra Pellegriniho a v neprospech premiéra Hegera, nevyzeralo by to inak."

Ešte tu máme Becíka

Starosta Becík, nádejný politik, bol tiež naozaj, ak použijeme eufemizmus", hlasovaním Hlasu, ktorého členom predsedníctva je - zaskočený."Sklamalo ma hlasovanie v Národnej rade SR" píše starosta na sociálnej sieti a v ďalšom statuse protvrdzuje: "Posledné mesiace na vlastnej koži pociťujem praktiky totalitného režimu: "Cieľ jasný - umlčať Becíka"

A čo Sulík?

Rochard Sulík nemal nikdy (a nikdy už mať nebude) lepšiu šancu, ako si zvýšiť početnosť svojej voličskej základne. Ak by nič nerobil, iba sa ticho prizerajúc, nechal šialenca z čela OĽaNO prezidentkou a jej judášmi hodiť cez palubu, aj tak získa voličov. A Nech by sa takýto prevrat udial kedykoľvek, vždy bude súčasťou akejkoľvek vlády až do riadnych voleb, hoci aj tej Pellegriniho. Sas, Hlas Sme rodina - pekný základ toho, čo sa zjavne pečie v paláci u prezidentky. Plus nejakí nertaradení, plus dosluhujúci Za ľudí, ono to vydá, na čo to vydať má, nie? Matovič a jeho marionety vrátane Hegera sú vlastne už len otravní práve tak, ako zbytoční. Šialenec to možno tuší, ale keďze je šialenec, ako realitu to odmieta. Jemu totiž stačilo doteraz iba odmietať všetko, čo nevymyslel on. Lenže, toto fakt nevymyslel on.

Starosta Becík rieši novelu zákona, ale niečo tu nesedí. Nepomýlil sa?
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík v najnovšom videu na sociálnej sieti okrem kritiky ponúkol aj riešenie, ako sa dá pomôcť aj dôchodcom. Nie to mierne alibistické? Veď pán Becík je člen predsedníctva strany, ktorá, novelou zákona, peniaze... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

______________________

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.