Starosta Becík rieši novelu zákona, ale niečo tu nesedí. Nepomýlil sa?
10 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík v najnovšom videu na sociálnej sieti okrem kritiky ponúkol aj riešenie, ako sa dá pomôcť aj dôchodcom. Nie to mierne alibistické? Veď pán Becík je člen predsedníctva strany, ktorá, novelou zákona, peniaze pre dôchodcov za očkovanie podporila. Boli to nezaradení poslanci poslanci pôsobiaci v strane HLAS-SD. Niečo tu teda "nesedí"...

Tragikomédia

"To, čo dnes vyvádzajú poslanci Národnej rady nemá obdobu. Je to až tragikomické a nemá to nič spoločné so zdravým sedliackym rozumom." Otvára tému vo svojom videu starosta: "Tému, kto dnes dá dôchodcom viac sa snaží vziať si každá politická strana a musím smutne skonštatovať, že všetci skočili na lep chorému Matovičovi." 

Nesprávna forma pomoci

"Je pekné, že sa myslí na dôchodcov, veď sú to práve naši starí rodičia, kto vybudoval našu krajinu." Uznáva starosta Becík: "Ale ja sa pýtam, čo bude, keď tých dvesto, alebo tristo eur minú v priebehu pár týždňov. Skutočným problémom je, že priemerný dôchodok je ani nie päťsto eur. Kde ja vidím možnosť pomôcť našim dôchodcom a zároveň sa prestať handrkovať nad tým, čo vymyslí chorá hlava, je pomoc a podpora odvetviu, kde sa potraviny dorábajú. Uvedomme si, že Matovič bez problémov v štátnom rozpočte dokázal nájsť stovky miliónov eur.

Komora sestier žiada o zvýšenie platov pre zdravotníkov
Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SK SaPA) vyzýva vládu a poslancov NR SR, aby nehlasovali za návrh štátneho rozpočtu tak, ako je navrhnutý. Viac o tejto téme informuje Pluska. Potrebujú primerané hodnotenie Podľa Plusky je... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Pomoc poľnohospodárom

"Ale keď sa poľnohospodári domáhali pomoci, aby vedeli lacnejšie dorábať potraviny, tak horko-ťazko dostali tridsať miliónov na zelenú naftu. Inak absolútnu nulu. Môj zdravý sedliacky rozum hovorí, že radšej nájsť stovky miliónov eur v štátnom rozpočte a začať investovať do rozvoja vidieka. Do poľnohospodárskeho odvetvia. Do produkcie potravín." Konštatuje starosta obce a upozorňuje: "Lebo len týmito dotáciami naši poľnohospodári žijúci v regióne budú môcť v dostatočnom množstve dorábať základné potraviny. Zdravé a lacné potraviny, ktoré sú cestou k tomu, aby tento národ netrpel."

Pomoc potrebujú viacerí

"Nie sú to len dôchodcovia, ktorí potrebujú pomoc. Rodiny s deťmi tiež pociťujú enormný rast cien potrarín. Sú to aj podnikatelia, ktorí potrebujú pomoc, ktorí dnes nemôžu mať otvorené svoje hotely, reštaurácie, obchody, prevádzky. A sú to práve oni, ktorí sa so svojimi daňami spolupodieľajú na plnení štátnej kasy. Dnes sa vyhodili stovky miliónov eur našim dôchodcom. Tí tieto financie aj tak minú v obchodoch. Tie sú v rukách zahraničných investorov." Upozorňuje B. Becík.

Veľký prehľad pravidiel pre obchody a prevádzky od 10. 12.
Úrad verejného zdravotníctva vo štvrtok vydal vyhlášku, ktorá upravuje činnosť prevádzok. Prvé zmeny platia oddnes, ďalšie začnú o 15 dní. Od 10. 12. platí: V režime základ (teda pre všetkých bez ohľadu na ich imunitný status) môžu fungovať: 1)... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Ján Papuga

"Toto ale nie je pomoc,

ani cesta riadnym hospodárom, ktorí by mali rozmýšľať strategicky a dlhodobo. Je to len akýsi neúprimný a beznádejný výkrik vládnych amatérov a alibistov do tmy, čo ale nemá nič spoločné so zdravým rozumom." Končí svoje video B. becík.

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.