Soročinová: Ako to asi bude s tou vplyvnosťou Zuzany Čaputovej
09 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Včera sa našimi médiami prevalila vlna radosti z toho, že naša pani prezidentka bola zaradená medzi sto najvplyvnejších žien sveta. Ako to vyzerá s jej "vplyvnosťou" zaujalo aj právničku Moniku Sofiyu Soročinovú.

Paralela...?

"Nič si z toho nerobte, do podobného amerického rebríčka bola svojho času zaradená aj Iveta Radičová, ktorej vláda nevydržala ani len jedno celé volebné obdobie." Upozorňuje M. S. Soročinová: "No o akom vplyve tu už len môže byť reč Toto sú odmeny za poslušnosť, žiadnej vplyv. Zarážajúci je však dôvod prečo sa tento americký Forbes rozhodol udeliť Čaputuvej 86. miesto vo svojom rebríčku."

Protesty v 2018

Podľa časopisu Forbes jej vplyv pomohol vyvolať protesty, ktoré po vražde J. Kuciaka donútili bývalého premiéra Fica odstúpiť z postu. A Soročinová "počíta": "Masové prostesty po vražde Jána Kuciaka sa začali vo februári 2018. Dodnes je aj pre mnohých marketingových mágov ťažko pochopiteľné ako niekto dokázal za taký rekordne krátky čas zorganizovať “spontánne” protesty s takou obrovskou účasťou. Zuzana Čaputová ohlásila svoju kandidatúru na prezidentku koncom mája 2018. V tom čase ju nikto na Slovensku nepoznal. Na scéne vtedy nebola ešte ani strana Progresívne Slovensko, ktorého bola podpredsedníčkou."

Štefan Harabin v nemocnici?!?
Na verejnosti koluje informácia, že Štefan Harabin je hospitalizovaný so zápalom pľúc a je pripojený na prístroje. Túto informáciu však včera sám emeritný predseda Najvyššieho súdu poprel na svojej sociálnej sieti. Klebety "V tejto spojitosti má... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Predvolebné prieskumy

"Najlepším ukazovateľom vplyvu Čaputuvej sú predvolebné prieskumy prezidentských kandidátov. V čase  od septembra do decembra 2018 ukazovali Čaputovej 3% po 6% (v závislosti od prieskumu). A to už bežala jej nákladná predvolebná kampaň. Aký mohla mať vplyv v čase protestov po Kuciakovej vražde začiatkom roka 2018?" Pýta sa právnička Soročinová: "Jej % rapídne stúpli až po odstúpení Mistríka."

Koľko irónie...

"Evidentne keď to tvrdí americký prestížny časopis, tak ten vplyv mala. Nikto z nás si predsa nedovolí spochybňovať americké médiá. Každý deň nám tu prezentujú jedinú nepopierateľnú pravdu, a všetko čo je opakom, je označené za hoax… Takže Forbes určite hoaxy ani klamstvá šíriť tým pádom nemôže…" Prízvukuje Soročinová.

Ešte ku Kuciakovi

"Ako to teda v skutočnosti s tou vraždou Kuciaka bolo? Komu v skutočnosti najviac vyhovovala táto vražda a prevrat v štáte? Prečo boli protesty namierené práve voči Ficovi, ako to píše Forbes, teda na jeho totálnu diskreditáciu a politickú likvidáciu? Báli sa sponzori, že ak by Róbert Fico potenciálne kandidoval na post prezidenta v 2018 mohol by ohroziť výhru Čaputuvej?" Trošku veľa otázok od právničky Soročinovej.

Naberá správne kontúry Ficovo "Pôjdeme do ulíc"?
Robert Fico na tlačovkách Smeru už niekoľkokrát avizoval, že ak sa situácia nezmení k lepšiemu, v tomto týždni príde na rad prvý veľký protest. Zdá sa, že k protestu sa schyľuje ešte pred Vianocami, píše Denník N. Povinnosť opozície Denník N... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Vplyvní namiesto dôveryhodných

"Kto stále obhajuje takéto farebné revolúcie organizované a platené západom, áno, tie revolúcie, ktoré majú za úlohu zosadiť v jednotlivých štátoch stabilných a dôveryhodných lídrov a nahradiť ich tými “vplyvnými”, ktorých si vyberú za veľkou mlákou a potom ich šupnú do Forbsu, aby ukázali, že naozaj majú “vplyv”?" Pýta sa ďalej Soročinová a menuje podobne vplyvných ľudí z východnej Európy. "…odpoveď nám dnes prináša rebríček “vplyvných” podľa amerického časopisu Forbes… Mne osobne z tohto dnešného excesu vôbec nebolo smiešno, práve naopak, zhrozila som sa lebo je zjavné, že mozaika sa skladá, kruh sa uzatvára."

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.