Na verejnosť UNIKOL dokument o povinnom očkovaní na Slovensku?! Kedy má byť?
09 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Na verejnosť unikol pripravovaný vládny dokument, podľa ktorého má minister zdravotníctva pripraviť zákon o povinnom očkovaní," píše informáciu portál Topky. Ten má podľa portálu Topky vypracovať a predložiť do 10.januára 2022 minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Bude povinné očkovanie od 10. januára?

Dokument má názov Uznesení vlády Slovenskej republiky k opatreniam na predchádzanie šírenia prenosného ochorenia COVID-19.

V návrhu Uznesenia vlády sa píše, že vláda ukladá ministrovi zdravotníctva a ministerke spravodlivosti vypracovať a predložiť predsedovi vlády analýzu zavedenia povinného očkovania proti ochoreniu COVID-19.

Súčasťou analýzy majú byť aj možnosti obmedzenia úhrady z verejného zdravotného poistenia za zdravotnú starostlivosť poskytnutú osobe s ochorením COVID-19, ktorá sa rozhodla dobrovoľne nezaočkovať proti ochoreniu COVID-19.

Na Slovensku sa uvažuje nad povinným očkovaním už od januára 2022. ZDROJ: archív zoznam.sk

Analýzu majú predložiť do 10.januára 2022. Pritom ministerka spravodlivosti už avizovala, že analýzu má pripravenú v zásuvke.

Trestné oznámenie na ministerku Kolíkovú
Ministerka Kolíková sa nedávno v Rádiu Expres vyjadrila, že súdnej mape sa bránia aj skorumpovaní sudcovia. Denník N informoval o reakcií z radov sudcov. Žaloba na ministerku Podľa informácií Denníka N ju podáva bratislavská sudkyňa Dana... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Odpovede na znepokojujúce otázky zatiaľ nie sú...

Otázky, ktoré zatiaľ nie sú Úradom vlády zodpovedané: "Aké sankcie, pokuty a represie hrozia tomu, kto sa nedá povinne zaočkovať? Nie je návrh na obmedzenie úhrady z verejného zdravotného poistenia za zdravotnú starostlivosť poskytnutú osobe s ochorením COVID-19, ktorá sa rozhodla dobrovoľne nezaočkovať proti ochoreniu COVID-19 v rozpore s Ústavou SR? Bude sa obdobne postupovať aj voči osobám, ktoré si zdravotné poistenie dlhodobo neplatia a napriek tomu využívajú zdravotnú starostlivosť rovnakým spôsobom ako platcovia zdravotného poistenia?

Ministerstvo zdravotníctvo poskytlo pre portál Topky veľmi strohú odpoveď. “Po vypracovaní analýzy budeme komplexne informovať vrátane detailov, na ktoré sa dopytujete.”

Ministerka Kolíková má ďalší zákon pripravený v zásuvke. O čo ide tentokrát?
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková by mohla mať možno aj prívlastok "železná lady." Vystupovaním a vyjadrovaním ju v mnohom pripomína. A zdá sa, že povestným mottom skutočnej železnej lady Margaret Thatcherovej je priam posadnutá. "Ľudia,... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová