Prezidentka znova mení taktiku a prizvala aj zrejme platené posily!
09 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Pani prezidentke Zuzane Čaputovej evidentne leží na srdci to, ako sa ľudia k sebe správajú na sociálnych sieťach. Ich nástrahám sa venuje aj zatiaľ prvé video zo série "Mysli s prezidentkou", do ktorého si na pomoc pozvala aj ľudí, ktorí jej pomohli vysvetliť nám, ako sociálne siete fungujú.

Prečo nám Facebook ukázal tento príspevok

Na obrázku môže byť 1 osobaZdroj: screen z videa na FB ZČ

"Presne o tom bude 1. diel môjho nového video seriálu o sociálnych sieťach a kritickom myslení “Mysli s hlavou štátu”. Moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová a riaditeľ kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu Ľuboš Kukliš vám ukážu, ako sociálne siete vyberajú obsah, ktorý na nich vidíte." Predstavuje svoje video pani prezidentka. "Postupne budem zverejňovať sériu vzdelávacích videí, ktoré vám pomôžu lepšie spoznať fungovanie sociálnych sietí, viac rozumieť práci novinárov či vedcov, alebo vnímať chyby v našom myslení."

O čom budú ďalšie diely?

"V ďalších dieloch sa objavia novinárka Zuzana Petková, vedec Pavol Čekan, lektor kritického myslenia Ján Markoš, alebo školská psychologička Hana Šandorová." Avizuje ďalších protagonistov svojej vzdelávacej série pani prezidentka.

R. Bránik: Kto si zlízne jedovaté sliny Mgr. Matoviča tentokrát?
Radovan Bránik vždy vedel veci napísať tak, ako sú - bez zbytočného pozlátka, priamo. Robí to tak aj teraz, keď píše o protizákonnosti mnohých krokov našich (asi omylom) volených predstaviteľov. S pachuťou protiústavnosti "Štátna karanténa bola... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Nástrahy sociálnych sietí

"Tieto videá sú určené pre všetkých aktívnych používateľov sociálnych sietí bez ohľadu na to, aké majú názory alebo politické presvedčenie. Nástrahy sociálnych sietí alebo chyby v myslení sa netýkajú žiadnej konkrétnej skupiny ľudí, sú našim spoločným problémom." Vysvetľuje pani prezidentka: "Viac poznania o prostredí, v ktorom dnes diskusie najčastejšie prebiehajú, môže byť cestou k tomu, aby v nich bolo menej kriku a viac porozumenia."

Influencerka

a moderátorka Veronika Cifrová-Ostrihoňová vo videu vysvetľuje, ako sociálne siete vyberajú príspevky s vyhrotenými emóciami. 

Na obrázku môže byť 1 osoba a stojaca osobaZdroj: screen z videa na FB ZČ

Udržiavanie záujmu

a prečo funguje to, že na sociálnych sieťach vieme stráviť toľko času, divákom vo videu ozrejmil riaditeľ kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu Ľuboš Kukliš.

Na obrázku môže byť 1 osoba, obrazovka a textZdroj: screen z videa na FB ZČ

Juraj Blanár: Aké nelogické opatrenia nás ešte čakajú?
Protipandemickým opatreniam, ktoré včera schválila vláda, celkom nerozumie ani Juraj Blanár, podpredseda Smer-SD. Píše o tom na svojej sociálnej sieti. Logiku nehľadajte "Opatrenia, alebo skôr zákazy, protirečenia a nezmyselnosti, ktoré prijala... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

To je všetko pekné, aj dôležité, ale...

Nemala by pani prezidentku od takýchto relácii odbremeniť verejnoprávna RTVS? Ako premyslene sociálne veci vedia manipulovať naše myslenie a prejav. Dá sa preto len súhlasiť s tvrdením pani prezidentky, že aj na sociálnych sieťach by sme sa mali navzájom rešpektovať a vystupovať nekonfliktne. Nechajme sa teda prekvapiť, čo nám prinesú ďalšie diely prezidentskej série.

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.