R. Bránik: Kto si zlízne jedovaté sliny Mgr. Matoviča tentokrát?
09 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Radovan Bránik vždy vedel veci napísať tak, ako sú - bez zbytočného pozlátka, priamo. Robí to tak aj teraz, keď píše o protizákonnosti mnohých krokov našich (asi omylom) volených predstaviteľov.

S pachuťou protiústavnosti

"Štátna karanténa bola protiústavná. To, čo politici stvárali na hraniciach minulý rok, to, k čomu nútili a zneužívali silové zložky, to, ako zaobchádzali so slobodnými občanmi Slovenskej republiky bolo v rozpore s Ústavou. Neústavné. Protizákonné. Vyberte si." Píše R. Bránik: "Nadávali nám vtedy rôzne, všelijako, zneužívajúc najnižšie pudy zápecníkov, ktorým ľudia ochotní skúsiť šťastie aj inde, ako v krčme pri tisícom pive vždy ležali v žalúdku."

Priveľa "omylom"

"Boli sme pre nich psy štekajúce spoza plota, pre záznam: takto občanom krajiny voziacich sem svoje ťažko zarobené peniaze nabrýzgal lump z Trnavy, omylom Mgr., omylom premiér, nuž tak ten pán a jeho komplici sa pri tých veľkohubých vyhláseniach mýlili a my sme mali pravdu. A mýlili sa aj potom, keď chodili povýšenecky, neunášajúc ešte váhu vlastného ega špiniť aj do diskusií a zhadzovať a ponižovať a zosmiešňovať. Neboli na koni, ale cítili sa tak." Odhaľuje pravdu Bránik.

"Aj čínska invázia sa bude javiť ako príčetnejšia alternatíva k tejto vláde", napísal Rado Baťo
Začnime takto. Minister zdravotníctva oznámil, že na Vianoce nebudú povolené žiadne "bubliny", a teda ani návštevy príbuzných. Napokon, neočkovaní by aj tak nemali ako cestovať, ak nemajú auto. Vlaky a verejná doprava pre nich nebude povolená. A tu... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

"Ako to bude teraz?

Skúsia rovnako napľuť aj na Ústavný súd? Zlizne si jedovaté sliny ombudsmanka? Alebo konečne sklapnú a pochopia, že nie sú pánmi, len najvyššími zo sluhov, aj to len dočasne?" "ýta sa R. Bránik. "Nájdu v sebe odvahu ospravedlniť sa, nebodaj verejne, keď už ich facká aj najvyššia autorita? Alebo to dajú na Mečiara a označia súd za ďalší chorý prvok na scéne?"

Len či sa dočkáme

"Čakáme, či nám vládne stále tá istá chamraď, alebo títo ukážu, že sú menším zlom a povedia aspoň “prepáčte.” Lebo inak už bude nemožné rozlišovať. Presrali ste to a my sme vám to hovorili. Teraz už to máte čierne na bielom a ostáva jediné; vyvodiť voči sebe dôsledky. Navážali ste do táborov a proti ich vôli internovali občanov, jedno “ospravedlňujeme sa” je minimum, čo sa v tejto chvíli patrí. Takže?" Hádže na záver rukavicu R. Bránik.

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.

Čo hovorí Ústavný súd na očkovanie?
"Na žiadosť o poskytnutie informácie, koľko sudcov a zamestnancov Ústavného súdu SR je očkovaných proti covid-19 sa náš kolega dočkal nasledovnej informácie: Ústavný súd v rozsahu pôsobnosti zákona o slobode informácií touto informáciou... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Eka Balašková