Ako to je s nebezpečnosťou Covidu-19? Štatistiky hovoria jasne...
08 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

V masmédiách sa objavujú rôzne údaje a je zložité sa v tej mase informácií zorientovať, najmä ak nám ponúkajú raz taký, inokedy opačný záver. Príkladom sú najnovšie informácie z Maďarska na uvedenom odkaze . Čo si má človek myslieť keď na rozdiel od Slovenska, tam žiadny lockdown nemajú, napriek tomu, že tam pribúdajú nové prípady dokonca aj úmrtia? A napriek tomu, že Maďarsko je niekoľko viac zaočkované ako Slovensko…Skúsme sa nad tým trošku zamyslieť pri porovnaní štatistických čísel z nespochybniteľných zdrojov.

Čo hovoria čísla?

Prinášame oficiálne dáta z dvoch, renomovaných zdrojov: jedným z nich je známa stránka s celosvetovou štatistikou koronavírusovej pandémie prvý zdroj a druhý zdroj je celosvetovo pôsobiaca stránka, ktorá zhromažďuje údaje o veľkých globálnych problémoch.

Čo nám zdroje dokazujú?

Výskum dokázal bezpochyby dokázal,že „ Skôr než sa dostaneme k nejakému záveru, treba povedať, že všetky tieto covidové štatistiky sú len také presné, aké presné sú rôzne „bulharské konštanty“, ktorých násobením, sčítaním, odmocnením, pobosorovaním a scenzurovaním štátne orgány jednotlivých krajín dospeli k výsledkom, ktoré následne poslali medzinárodným organizáciám. Napriek tomu, pri štatistikách z mnohých krajín sa dajú rozpoznať určité tendencie“.

Brazílsky model? Pod pláštikom boja proti korupcii likvidácia oponentov - pripomína právnik Fábry
"Boj pro­ti ko­rup­cii a lik­vi­dá­cia po­li­tic­kých opo­nen­tov. Pou­če­nie z Bra­zí­lie." tak znie názov odborného pojednania Doc. JUDr. Bra­nis­lava Fáb­ryho, PhD., vy­so­koš­kol­ského pedagóga z Práv­nic­kej fa­kul­ty UK, ktorý publikoval v... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Čo sa dá z tabuľky vyčítať?

Prevláda tu všeobecný údaj, ktorý poteší všetkých priaznivcov vakcinácie: dá sa povedať, že krajiny s vysokým počtom úmrtí na Covid-19 sú častejšie tými, kde je menej ľudí zaočkovaných. V niektorých prípadoch potom čísla naznačujú pravý opak.Porovnajme si napríklad Belgicko s premorenosťou cca 160 tisíc prípadov na milión obyvateľov, cca 2340 úmrtiami na milión obyvateľov a 76-percentnou zaočkovanosťou, či Česko s premorenosťou cca 210 tisíc prípadov na milión obyvateľov, cca 3150 úmrtiami na milión obyvateľov a 63-percentnou zaočkovanosťou, a na druhej strane Srbsko s premorenosťou cca 145 tisíc prípadov na milión obyvateľov, cca 1380 úmrtiami na milión obyvateľov a 48-percentnou zaočkovanosťou, či Bielorusko s premorenosťou cca 70 tisíc prípadov na milión obyvateľov, cca 550 úmrtiami na milión obyvateľov a 38-percentnou zaočkovanosťou.

Čo nám naznačujú čísla napríklad z Maďarska?

V ostatných dňoch tam počet nových prípadov trvale presahuje desaťtisíc, niekedy aj dvadsaťtisíc pozitívne testovaných denne a počet úmrtí od 22. novembra je nasledovný: 392, 171, 176, 185, 162, ?, ?, 460, 195, 192, 218, 191, ?, ?, 489. Napriek tomu v Maďarsku nie je žiadny lockdown, všetko funguje tak, ako normálne…„Kým Slovensko má zaočkovanosť 49 percent, premorenosť necelých 135 tisíc prípadov na milión obyvateľov a cca 2730 úmrtí na milión obyvateľov, susedné Maďarsko pri dokonca trochu menšej premorenosti cca 120 tisíc prípadov na milión obyvateľov má úmrtnosť až 3700 prípadov na milión obyvateľov – a to dokonca pri vyššej preočkovanosti obyvateľstva, až 64 percent “

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/05/grandiozny-plan-zapadu-nevysiel

Záverom na  margo našej vládnej demagógie o tom, že nás spasí jedine očkovanie si položme otázku ohľadom susediaceho Maďarská, ktoré má teraz preočkovanosť o 15 percent vyššiu, v očkovaní dobehli, pritom, ako nepoznáme tie ďalšie faktory, ktoré tieto čísla ovplyvňujú, akú máme záruku, že neskončíme ako Maďari, s oveľa vyšším počtom úmrtí?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk
Ďakujeme, redakcia HD.