Žilinka vycvičil Remišovú!
07 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Remišová si kopla do Generálnej prokuratúry! Tentoraz to nenechalo chladným ani generálneho prokurátora Maroša Žilinku a v svojom statuse na sociálnej sieti reagoval na kritiku ministerky pre investície Veroniky Remišovej. 

Vicepremiérka a líderka strany Za ľudí Remišová skonštatovala, že stalinský model prokuratúry dlho vyhovoval pochybným štruktúram a politikom, čo sa ukázalo aj pri rozsiahlom vyšetrovaní trestných činov najmä z čias vlád Smeru. Dodala, že je za podporu generálnej prokuratúry.

Nasledovala reakcia

Generálny prokurátor jej poslal odkaz, že toto jej vyhlásenie je nielen zavádzajúce a účelové, ale aj svedčí o odbornej nekompetentnosti a neznalosti. 

„Prokuratúra Slovenskej republiky je osobitným ústavným orgánom ochrany práv a zákonom chránených záujmov fyzických osôb, právnických osôb a štátu. Označovať model slovenskej prokuratúry za stalinský, ktorý neprešiel reformou do podoby, v akej by mala prokuratúra fungovať v demokratickom štáte, ako to dnes urobila podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky, je nielen zavádzajúce a účelové, ale aj svedčiace o odbornej nekompetentnosti a neznalosti vývoja ústavnej a zákonnej úpravy postavenia prokuratúry Slovenskej republiky,” skonštatoval.

Matovičov 500-eurový nápad sa mení: Seniori dostanú peniaze na ruku, pozrite sa koľko
Prvotný nápad o 500-eurových poukazoch pre zaočkovaných seniorov padol. Na tlačovej konferencii koaličných lídrov to oznámil sám minister financií Igor Matovič. Koalícia sa dohodla na tom, že bude k očkovaniu proti covidu motivovať seniorov inou... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

K tomu sa ešte dnes Žilinka pochválil hodnotením od Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy. Generálna prokuratúra tu za rok 2021 skončila na druhom mieste.

„Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil štvrté medziročné hodnotenie inštitucionálnej nezávislosti, odbornosti a otvorenosti vybraných 26 verejných inštitúcií v Slovenskej republike. Generálna prokuratúra Slovenskej republiky sa v rebríčku umiestnila s 80 % a hodnotením „vynikajúce“ na druhom mieste,” teší sa Žilinka.

 

Opis fotky nie je k dispozícii.

Zdroj: FB/MŽ

V akej forme bude lockdown pokračovať? SaS nesúhlasí s aktuálnou podobou
Koalícia sa zatiaľ nedohodla na ďalších opatreniach a forme predĺženia lockdownu. Lídri koaličných strán sa stretli aj v utorok ráno, majú smerovať ku kompromisom, no tie nie sú definitívne. Rokovať sa zrejme bude až do stredajšieho (8. 12.)... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.