Matovičov 500-eurový nápad sa mení: Seniori dostanú peniaze na ruku, pozrite sa koľko
07 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Prvotný nápad o 500-eurových poukazoch pre zaočkovaných seniorov padol. Na tlačovej konferencii koaličných lídrov to oznámil sám minister financií Igor Matovič.

Koalícia sa dohodla na tom, že bude k očkovaniu proti covidu motivovať seniorov inou cestou. Toľko diskutované poukazy neprešli, miesto toho dostanú penzisti 300 alebo 200 eur v hotovosti. Na tlačovej konferencii koaličných lídrov to oznámil minister financií Igor Matovič, informujú Hospodárske Noviny.

Miesto poukážok cash

Pôvodné 500-eurové poukazy by sa dali využiť iba v službách. O návrhu na ich zavedenie už rokoval parlament. Avšak tento variant nemal podporu koaličnej strany SaS.

S "kešom" so zníženou hodnotou už súhlasia všetky štyri vládne strany. "Zmeníme 500 eur v poukazoch na 300 eur v hotovosti," povedal Matovič. Odmenu v tejto výške dostanú ľudia vo veku nad 60 rokov, ktorí sú zaočkovaní tromi dávkami vakcíny alebo dvomi a sérum tretíkrát dostanú čoskoro.

Tí, ktorí majú prvú dávku a do Vianoc budú mať druhú, dostanú dvesto eur. Rovnaká suma prináleží aj ľuďom, ktorí zatiaľ vakcinovaní nie sú, ale do Vianoc absolvujú prvý vpich.

BRIEF: Remišová vyzvala prezidentku, aby priamo podporila povinné očkovanie (AKTUALIZOVANÉ)
Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) vyzvala prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby jasne a priamo podporila povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Strana Za ľudí bude podľa nej presadzovať povinné očkovanie minimálne pre ľudí nad 60 rokov... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | tasr

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.