BRIEF: Remišová vyzvala prezidentku, aby priamo podporila povinné očkovanie (AKTUALIZOVANÉ)
07 | 12 | 2021 I tasr

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) vyzvala prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby jasne a priamo podporila povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Strana Za ľudí bude podľa nej presadzovať povinné očkovanie minimálne pre ľudí nad 60 rokov od začiatku budúceho roka.

(AKTUALIZOVANÉ)

"Tieto pravidlá, akékoľvek sú, či už je to COVID automat alebo lockdown, nie sú ani dlhodobé, ani udržateľné riešenia. Zaočkovanie čo najväčšej časti obyvateľstva je považované za riešenie pandémie na celom svete bez ohľadu na charakter spoločenského usporiadania," uviedla Remišová s tým, že sa na tom zhodujú vyspelé krajiny sveta.

Strana Za ľudí si podľa nej uvedomuje citlivosť témy, no poukázala na vysoké počty úmrtí na ochorenie COVID-19. Podčiarkla potrebu urobiť všetko na ochranu životov a zdravia ľudí. Aj preto by podľa nej hlava štátu mala jasne a priamo podporiť zavedenie povinného očkovania. "Neustále sa opakujúce lockdowny nie sú riešením," podotkla vicepremiérka s tým, že ničia ekonomiku, pracovné miesta i spoločnosť.

BRIEF: Od piatka sa majú otvoriť obchody v režime OP, školy sa majú zatvoriť
Od piatka (10. 12.) sa majú otvoriť obchody pre zaočkovaných a tých, čo prekonali COVID-19 (OP). Od pondelka 13. decembra prechádza druhý stupeň základných škôl a stredné školy na dištančné vzdelávanie. Naďalej má platiť zákaz vychádzania a núdzový... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | tasr