Kauza Jeleň sa „Gorilou“ nestala.
07 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Predošlé dni naše médiá podrobne rozoberali uniknuté nahrávky, na ktorých boli zachytení predstavitelia Smeru a advokáti pri rozhovoroch na poľovníckej chate neďaleko Levíc. S touto analýzou prišiel portál hlavnespravy.sk. Kým liberálne krídlo našich médií zaujímal skôr obsah nahrávok, Smer- SD znovu poukazoval na to, že nahrávky vznikli nelegálne.

Kauzu už môžeme definitívne uzavrieť Kauza Jeleň sa novou „Gorilou“ nestala. Gašpar bol prepustený, Smer-SD sa nepodarilo oslabiť, skôr naopak, preferenčne stúpol a prokurátor vyšetrovateľovi NAKA zrušil uznesenie pre pochybenia“ uviedol dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

Počiatok celej kauzy je odhadom 25. októbra, kedy prokuratúra informovala, že dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v kauze Očistec doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v tejto kauze o obrazovo-zvukové záznamy. Išlo tu o obvinených bývalých vysokých funkcionárov Policajného zboru vrátane policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

Žeby mal slovenský capo di tutti capi iniciály D. L.? Pýta sa Michelko
Slovenská politická scéna, ale nielen tá, je plná paradoxov. Bežní ľudia sa zatvárajú za bežné priestupky, kým skutoční gauneri, ktorí sa nezákonne obohatili o desiatky ba až stovky tisíc eur, si v pokoji pobehujú po svete s podmienečnými trestami... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Podľa prokurátora mali obrazovo-zvukové záznamy potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania v závažných kauzách, ktoré otriasli celým Slovenskom. Následne s touto kauzou boli medializované videá s predsedom Smeru Robertom Ficom, exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, prominentným advokátom Marekom Parom (ktorý je mimochodom obhajca Pavla Ruska a Mariána Kočnera) a Pavlom Gašparom -synom policajného exprezidenta Gašpara a s podnikateľom Miroslavom Bödörom, otcom Norberta, ktorý je momentálne väzobne stíhaný.

Ak by mali zakamuflované videá prispieť k predĺženiu väzby bývalých policajných funkcionárov na čele s Gašparom, treba uviesť, že tento fakt sa nepodarilo splniť. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu totiž návrh na predĺženie väzby zamietol a tak boli dotyční obvinení čoskoro prepustení na slobodu.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/05/grandiozny-plan-zapadu-nevysiel