Lucia Ďuriš Nicholson: Deti z osád sú potravou pre potkany
06 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Správa, ktorú 32 rokov po nežnej revolúcii, zverejnila europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholson pohne mnohými. Prečo ale nie tými, ktorými by mala? "Dieťa ako potrava pre potkany," píše europoslankyňa na sociálnej sieti. "Ako dlho sa ešte budeme pozerať na to, ako potkany v osadách obžierajú malé deti? Ako dlho sa budeme prizerať, ako v 21. storočí v srdci Európy zomierajú deti na podvýživu?" Pýta sa zároveň politikov.

"Aj toto sme bohužiaľ mali možnosť v rómskych osadách vidieť," píše europoslankyňa Lucia Ď. Nicholson na sociálnej sieti v príspevku, v ktorom poukazuje na vážny problém v osadách, kde s dospelými žije aj mnoho detí. Deti v osadách sú podľa nej často potravou potkanou a to je dôvod, prečo sa Ďuriš Nicholsonová obrátila na generálnu prokuratúru.

Žiada preskúmať, či nečinnosť alebo nedostatočná činnosť štátnych orgánov je v súlade so zákonom. A aby boli okamžite zabezpečené základné životné potreby detí podľa § 49 ods. 2 alebo § 56 ods. 1 písm. c. Žiada tiež preskúmať, či nekonaním kompetentných nedošlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa podľa § 326 Tr. Zákona.

Ján Čarnogurský posiela otvorený list Eduardovi Hegerovi
"Napísal som list predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi, ako vláda spoluzavinila, že Slovensko má nízku zaočkovanosť obyvateľov proti covidu a ako by to mohla napraviť," píše na sociálnej sieti expremiér Ján Čarnogurský. List Jána Čarnogurského... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Väčšina politikov na deti z osád kašle

To, ako žijú deti v osadách, je podľa europoslankyne vo vážnom rozpore so základnými ľudskými právami ukotvenými nie len v slovenských, ale aj medzinárodných dokumentoch! "Väčšina politikov na to z vysoka kašle. Veľmi smutný prístup. Ako dlho sa ešte budeme pozerať na to, ako potkany v osadách obžierajú malé deti? Ako dlho sa budeme prizerať, ako v 21. storočí v srdci Európy zomierajú deti na podvýživu? Iní možno, Ja nie," dodáva v závere. 

Psychiater Dr. Ján Vevera má odkaz pre mainstream
Covid nám podľa MUDr. Jana Veveru Ph.D, prednostu psychiatrickej kliniky, FN Plzeň, ukázal okrem iného aj to, ako veľmi je chorá naša spoločnosť. Video na sociálnej sieti zverejnil MVDr. Jiří Žák. Dr. Ján Vevera bol hosťom Českej televízie a podľa... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú." Redakcia HD.