Omikron: Budeme potrebovať novú vakcínu, tvrdí šéf Biontechu. Vírus mutuje rýchlejšie, ako sa očakávalo
05 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

 

Spoločnosť Biontech je jedným z dodávateľov vakcín proti koronavírusu. Jej šéf a spoluzakladateľ Ugur Sahin je vyhľadávaným partnerom pri hodnotení súčasnej situácie s COVIDom. Tvrdí, že vírus mutuje rýchlejšie, ako očakával, píše švajčiarsky portál blick.ch.

Supervariant existuje dlhšie, ako sa predpokladalo

Svet stále čaká na potvrdené údaje o novej mutácii Omikron. Mnohé je stále nejasné. Jedno je isté: Supervariant existuje už veľmi dlho. Dlhšie, ako sa predpokladalo. Tvrdí to aj „spoluobjaviteľ“ a výskumník Wolfgang Preiser zo Stellenbosch University pri Kapskom Meste.

Podľa zdravotného úradu EÚ ECDC by sa Omikron mohol stať dominantným variantom v Európe už o niekoľko mesiacov. Koronavírus a mutácie Delta a Omikron boli témou aj diskusie na konferencii Reuters Next. Vystúpil na nej šéf a spoluzakladateľ spoločnosti Biontech Ugur Sahin. Jeho hodnotenie súčasnej situácie sa už dlhšie očakávalo.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/18/varovanie-who-pred-ivermektinom-hrozia-tieto-vedlajsie-ucinky-video

Omikronom sa môžu infikovať aj očkovaní

„Vidíme, že vírus v súčasnosti mutuje rýchlejšie. To, že mutuje, nie je nič nové. Ale deje sa to rýchlejšie, ako som očakával. To, čo sa deje teraz, by som predpokladal až niekedy v budúcom roku," - opisuje Sahin súčasnú situáciu. Dodal, že Omikron môže infikovať aj zaočkovaných ľudí.

Budeme potrebovať novú vakcínu

Sahin: „Myslím si, že budeme potrebovať novú vakcínu proti COVIDu-19. Otázne je len kedy."

Podľa zakladateľa spoločnosti sa v boji proti Omikronu dostávajú do popredia „posilňovače“ v očkovaní. „Ak to zaberie, budeme mať viac času na vývoj novej vakcíny. Mohlo by to byť relatívne rýchlo, ale vývoj je veľmi zložitý, prebieha v mnohých krokoch a trvá približne 100 dní."

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/18/predavkovanie-ivermektinom-zena-skoncila-na-jednotke-intenzivnej-starostlivosti

Sahin je napriek tomu presvedčený, že zaočkovaní ľudia aj treťou dávkou budú dostatočne chránení pred ťažkým priebehom ochorenia spôsobeného Omikronom, uzatvára portál blick.ch.

(Medzititulky red. HD.)

Bill Gates varuje pred bioteroristickými útokmi po pandémii
Bill Gates, aktuálne štvrtý najbohatší človek na svete, tvrdí, že potrebujeme nový spôsob očkovania. Varuje pred bioterorizmom, ktorý možno očakáť po pandémii, píše portál startitup.sk. Bill Gates ako jeden z prvých ľudí na svete varoval pred... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.