Matovič si cez "Utajeného svedka" kopol do prezidentky
05 | 12 | 2021 I Ivan Brožík
Najnovší status Igora Matoviča na sociálnej sieti je pomerne stručný. Presnejšie, viac ako stručný. Obsahuje iba jedno slovo: "Presne". Tým by sme ho mohli považovať za vybavený. Ak by však k statusu svojrázny podpredseda vlády neprilepil komentár Utajeného svedka. Záhadného autora statusov, ktorý sa ozve vždy, keď sa zdá, že Matovič potrebuje niečo veľmi súrne komunikovať. Čo to bolo tentokrát?

Takže k Matovičovmu statusu prilepený status "Utajeného svedka", ktorý sa ozval po dlhšej odmlke, aktuálne tvrdí mnohé, čo nejde Matovičovi do hlavy. Pozrime sa na to, čo to konkrétne je.

K prezidentke

"Nechcem návrat Gašparoviča, len sa zamýšľam. Pani prezidentka Čaputová si včera pozvala na koberec premiéra Hegera a čistila mu žalúdok za slabé líderstvo a problémy, ktoré sú príčiny nášho slabého výsledku v boji s pandémiou. Prečo si na mušku zobrala práve premiéra, to mi celkom nie je jasné. To je človek, ktorý robí 25 hodín denne a ako tak tú vládu drží ešte pokope, lebo inak by sme sa už chystali na predčasné voľby a návrat Smeru."

 "Ja viem, že prezidentka nemá výkonnú moc, ale okrem fráz ako robte niečo a počúvajte odborníkov som žiadne riešenie z jej úst nepočul." Píše na sociálnej sieti k matovičovmu statusu prilepený "Utajený svedok".

Ja, ja, ja a ešte veľakrát ja...

"Ja neviem, či si praje tvrdý lockdown pre všetkých alebo len pre zaočkovaných. Teda či si vybrať alternatívu, že všetko je potrebné zatvoriť, lebo je zlá situácia a plné nemocnice, alebo máme dať voľnosť očkovaným a tým motivovať neočkovaných? Sú v odborných kruhoch rôzne názory, aký je ten váš, pani prezidentka?"

"Ja neviem, či si prajete, aby boli školy zatvorené alebo ostali otvorené. Či teda sú školy nebezpečným ohniskom nákazy, prostredníctvom ktorých sa šíri Covid do domácností a následne plní nemocnice alebo je potrebné skôr brať ohľad na psychické zdravie detí, ich vzdelanosť a školy zatvárať až ako úplne posledné? Sú v odborných kruhoch rôzne názory, aký je ten váš, pani prezidentka?"

"Ja neviem, či si prajete povinné očkovanie. Lebo vy, v jednej vete poviete, že je to legitímna otázka, ale na druhej strane treba vnímať aj nálady ľudí a je vysoká nedôvera v očkovanie. Aký je teda váš názor, pani prezidentka? Lebo z tohto som nezmúdrel, áno či nie? Napríklad český prezident Zeman to vyjadril na rovinu a úplne jasne."

"Ja neviem, aký je váš postoj k 500 eurovým poukážkam pre dôchodcov. Sú to zbytočne náklady, ktoré neprinesú želaný efekt alebo sú to peniaze, ktoré motivujú dôchodcov k očkovaniu a pomôžu pandémiou dotknutým službám? Sú v odborných kruhoch rôzne názory, aký je ten váš, pani prezidentka?" Pýta sa Matovičov Utajený svedok. 

Urazená samoľúbosť?

"Viete, je veľmi ľahké kritizovať spôsobom, že nerobíte to dobre. Lenže podľa vás má vláda realizovať také kroky, ktoré vy ani nedokážete vysloviť a pomenovať. Nedokážete alebo skôr nechcete kvôli strate popularity?"

"Na druhej strane tu čítam z médií chválospevy na Pellegriniho, za to že včera povedal jednu vetu, že dôchodcovia by sa mohli nechať zaočkovať. Za toto ho teraz budeme velebiť a bude národný hrdina? Človek ktorý ani prstom neprispel k tomu, aby tu nebola taká katastrofálna situácia? No nič, je piatok poobede, nebudem sa rozčuľovať, pekný víkend!" Píše na sociálnej sieti Igor Matovič. Pardon, ospravedlňujem sa, pripája na sociálnej sieti k svojmu statusu Igor Matovič status "Utajeného svedka".

(Medzititulky red. HD.)

Šeliga dostal lekciu od analytika Bošňáka
Juraj Šeliga sa teší, že konzílium zas po čase k niečomu dospelo a že aj niečo vyrieklo, na čo bude nejak reagovať vláda nejakými opatreniami. Na sociálnej sieti mu to zjavne stačí a tak zostáva z jeho strany vysloviť už iba nádej. "Verím, že... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

________________________

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.