B. Kollár: Za nepripravenosť na tretiu vlnu nemôžeme viniť len ministra Lengvarského
06 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Vo včerajšej relácii V politike na Ta3 sa Boris Kollár vyjadril jasne - opatrenia mali byť prísnejšie a školy sa mali zavrieť tiež, informovali Topky.sk.

Zaujíma ho, čo povie konzílium

"Najprv si vypočujem návrhy. Ale som za to, že sme mali hneď zavrieť školy, uzavrieť to na pár dní ešte, a potom to pred Vianocami pustiť, aby sme nezdecimovali ekonomiku, aby sme nezničili celý priemysel v službách, cestovnom ruchu, gastre či malých obchodoch," povedal v relácií Boris Kollár. Rovnako skonštatoval, že ho mrzí, že SaS zablokovala zatvorenie škôl. Práve v nich vidí ohniská nákazy.

Šeliga dostal lekciu od analytika Bošňáka
Juraj Šeliga sa teší, že konzílium zas po čase k niečomu dospelo a že aj niečo vyrieklo, na čo bude nejak reagovať vláda nejakými opatreniami. Na sociálnej sieti mu to zjavne stačí a tak zostáva z jeho strany vysloviť už iba nádej. "Verím, že... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Nie povinnému očkovaniu

"Nikdy nebudem hlasovať za to, aby sme zaviedli akékoľvek povinné očkovanie," reagoval predseda NR SR, ktorý nechce rozoštvávať spoločnosť. Podľa neho treba využiť iné možnosti motivácie na očkovanie. Aj o odmenách pre očkovaných dôchodcov je Sme rodina ochotná diskutovať.

Nezvládnutá príprava

Podľa predsedu Sme rodina Kollára sa v lete malo zachraňovať zdravotníctvo - navyšovať kapacity nemocníc. Sila tretej vlny sa však predvídať nedá a preto by bola chyba hádzať vinu čisto len na ministra zdravotníctva.

Kritika návrhu ministerky spravodlivosti

Kollár tiež kritizoval návrh na zavedenie nového trestného činu šírenia nepravdivej informácie. Sme rodina návrh nepodporuje, označil to za špicľovací zákon. Nemôžu sa podľa neho zatvárať ľudia za šírenie svojich názorov. "Je to koniec demokracie, my si to nemôžeme dovoliť, nebudeme za to hlasovať," dodal. Kollár stále trvá na zmene Ústavy tak, aby sa doteraz sporné referendum mohlo konať.

P. Sabaka: Mladších zaočkovaných pacientov som u nás ešte nevidel
Triáž. Písali sme o nej aj my a praktizujú ju už aj nemocnice na Slovensku. Nový čas sa o nej rozprával s Dr. Petrom Sabakom. Posudzujú už dlhší čas Krivka infikovaných stúpa už dlho a tak sa lekári musia už nejaký čas rozhodovať. "Samozrejme,... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Podporíte nás?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD