Vatikán má prvú obeť návštevy Slovenska!
03 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Počas návštevy pápeža sa na Slovensku nakazili desiatky cirkevných hodnostárov. Jeden z nich zomrel.

Apoštolský nuncius pri Európskej únii arcibiskup Aldo Giordano zomrel vo štvrtok 2. 12. vo veku 67 rokov na následky ochorenia COVID-19. Koronavírusom sa nakazil počas septembrovej návštevy pápeža Františka na Slovensku, informuje portál rtvs.sk.

Na Slovensku sa nakazili desiatky cirkevných hodnostárov

Neapolský denník Il Mattino píše, že počas záverečného dňa Františkovej návštevy na Slovensku sa v Šaštíne nakazili desiatky cirkevných hodnostárov vrátane kardinálov. Medzi nimi aj kardinál Angelo Bagnasco a tiež niekoľko nunciov.

Ako uvádza ďalej Il Mattino, Giordano „nemal ukončený vakcinačný cyklus“. Hospitalizovaný bol na jednotke intenzívnej starostlivosti v univerzitnej nemocnici v belgickom Leuvene, kde aj zomrel.

Talian Giordano sa stal vatikánskym nunciom pri EÚ v máji tohto roku, keď nahradil francúzskeho arcibiskupa Alaina Lebeaupina.

Posadenie sa prezidentky Čaputovej „na trón“ vedľa pápeža Františka Eduard Chmelár ostro skritizoval. Zdroj: FB / Eduard Chmelár
Áno, pozeráte sa na Veroniku Remišovú počas nedávnej návštevy pápeža na Slovensku. Vidíte na jej tvári rúško? Zdroj - reprofoto Instagram (@Veronika Remišová)
Na snímke pápež František a prezidentka Zuzana Čaputová počas privítania po prílete na bratislavskom letisku. Foto: TASR - Pavel Neubauer
Na snímke pápež František a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas privítacieho ceremoniálu v Prezidentskom paláci 13. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann
V nedeľu 12. septembra 2021 pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenska pápež František. / TASR - Jaroslav Novák

Infarkt myokardu, epilepsia ale aj poruchy sluchu- nežiadúce účinky vakcín
Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nahlásili v súvislosti s očkovaním proti novému koronavírusu k strede (1. 12.) 9264 podozrení na nežiaduce účinky. Z celkového počtu hlásení vyhodnotili 1181 ako závažné. Ústav o tom informuje na svojom... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Tasr

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.